A Crash Of Rhinos: Vezi Toate Cele 5 Specii

{h1}

Explorați cele cinci specii de rinocerose prin imagini și aflați ce specie este cea mai mare, cea mai mică și care este păroasă!

Rinocer

O mamă de rinocer alb și vițel pascând.

(Credit de imagine: Tim_Booth | Shutterstock)

Un grup de rinocerose este cunoscut ca un accident, deși aceste creaturi pe cale de dispariție sunt adesea solitare.
Rinocerii se găsesc în anumite părți din Africa și Asia, în funcție de specie.
Unii rinichi au un singur corn, în timp ce alții au doi și variază ca mărime de la cel mai mic (rinocerul Javan), la cel mai mare (rinocerul alb)
Iată cele cinci specii de rinocer. Aflați mai multe fapte de rinocer aici.

Rinocerul negru (Diceros bicornis)

Un rinocer negru care stă în iarbă în Masai Mara, Kenya.

(Credit de imagine: Piotr Gatlik | Shutterstock)

(sau rinocer prehensile sau cu cârlig)
Rinocerul negru trăiește în pajiștile și savanele din Africa, unde toate cele patru subspecii sale sunt enumerate drept pe cale de dispariție critică. O subspecie, D. bicornis longipes (Rinocerul Negru de Vest), a fost declarat dispărut în 2011.
Rinourile negre au două coarne pe cap, cel din față fiind mai mare. De obicei, acestea cântăresc între 1.750 - 3.000 de lire sterline (800 - 1.350 kg) și au aproximativ 4.5 - 5.5 picioare (1,4 - 1,7 metri) înălțime la umăr.
Au o buză prehensilă care se pricepe la apucarea ierburilor și a frunzelor (de aici și celelalte nume de care sunt cunoscuți).
Rinocerii negri nu sunt de fapt negri. Numele lor probabil le diferențiază de rinocerii albi, al căror nume este o corupție a cuvântului african african „weit”, care înseamnă „lat” și descrie gura rinocurilor.

Rinocer alb (Ceratotherium simum)

Un rinocer alb care se întinde în noroi în Madikwe rezervă în Africa de Sud.

(Credit de imagine: Francois van Heerden | Shutterstock)

Există două subspecii ale rinocerului alb, Rinocerul Sudic (C. simum simum) și Rinocerul Alb de Nord (C. simum cottoni), care se presupune că a dispărut. Rinocerul alb de sud este considerat „aproape amenințat” și este cel mai puțin periclitat din specia rinocer.
Rinocerul alb este cea mai mare dintre speciile de rinocer, care cântărește aproximativ 4.000-6.000 de lire sterline (1.800 - 2.700 kg) și stă la aproximativ 1,5 - 1,8 m înălțime la umăr. Au două coarne, cel din față fiind mai mare.
Cele mai mari populații de rinichi albi se găsesc în Africa de Sud. Numele de rinocer alb provine de la cuvântul africanesc „weit”, care înseamnă „lat”, care descrie gura lor. Coloniștii englezi greșesc numele.

Rinocerul Javan (Rhinoceros sondaicus)

Un rinocer Javan din Vietnam a fost capturat într-o fotografie cu o cameră-capcană.

(sau rinocer cu un coarne asiatice mai mici)
Rinocerul Javan este cel mai rar dintre speciile de rinocer, doar între 27 și 44 de indivizi s-au gândit să trăiască în sălbăticie. Se crede că au fost braconate din fostul lor habitat din Vietnam și se găsesc acum doar în Parcul Național Ujung Kulon din Indonezia. Acestea sunt listate ca fiind pe cale de dispariție critică.
Rinourile Javan sunt, de asemenea, cele mai mici dintre rinichi, având o greutate de aproximativ jumătate din ceea ce fac rinocerurile albe (aproximativ 2.000 - 5.060 de lire sterline (900 - 2.300 kg)) și care stau la 1,5 - 1,7 m înălțime la umăr. Au un singur corn pe cap.
Acești rinichi solitari sunt foarte rar văzuți.

Rinocer cu un singur coarne (Rhinoceros unicornis)

Un rinocer mai mare cu un coarne pășune pe un câmp.

(Credit de imagine: Kenneth Keifer | Shutterstock.com)

(sau rinocer indian)
După cum sugerează și numele său, Rinocerul cu un singur corn are doar un singur corn. Este în general între 20 și 61 de centimetri lungime. Au dimensiuni similare cu rinocerurile albe.
După cum sugerează și numele său, Rinocerul cu un singur corn are doar un singur corn. Este în general între 20 și 61 de centimetri lungime. Au dimensiuni similare cu rinocerurile albe.
Cele mai mari coarne sunt cele mai amfibii dintre speciile de rinocer și se vor cufunda în apă și se vor mula pe plante acvatice.

Rinocit de Sumatran (Dicerorhinus sumatrensis)

Andalas, rinocerul din Sumatran, face baie de noroi

(sau Rinoceri păroși)
Rinocerul Sumatran se deosebește de verișorii săi de firele păroase de pe corp și urechi. Are două coarne și cântărește de obicei între 1.300 - 2.000 de kilograme (600 - 950 kg).
Specia este considerată pe cale de dispariție critică și este amenințată de braconaj în habitatele sale din Borneo și Sumatra. Ele există doar în arii protejate.






Descoperiri Științifice

Cercetare


Science News


Virusul Varicele Se Răspândește Prin Autobuzul Școlar
Virusul Varicele Se Răspândește Prin Autobuzul Școlar

5 Moarte Animale Misterioase
5 Moarte Animale Misterioase

Fapte Despre Wombats
Fapte Despre Wombats

Maimuțele De Zăpadă Iubesc Băile Calde La Fel Cum Fac Oamenii, Iar Acum Știm De Ce
Maimuțele De Zăpadă Iubesc Băile Calde La Fel Cum Fac Oamenii, Iar Acum Știm De Ce

Împăratul Pierdut: Dispare O Colonie De Pinguini
Împăratul Pierdut: Dispare O Colonie De Pinguini


RO.WordsSideKick.com
Toate Drepturile Rezervate!
Reproducerea Oricăror Materiale Permise Prostanovkoy Doar Link-Ul Activ La Site-Ul RO.WordsSideKick.com

© 2005–2020 RO.WordsSideKick.com