Adevăruri Surprinzătoare Despre Renul Moșului

{h1}

Aflați dacă pulițele lui moș crăciun sunt de sex masculin sau sunt doar gale și alte fapte amuzante.

Dasher și Dancer și Prancer și Vixen urmăresc cu siguranță schimbările climatice recente. Numărul renilor a scăzut cu aproape 60 la sută în ultimele trei decenii din cauza schimbărilor climatice și a perturbării habitatului cauzate de oameni, a descoperit un studiu din 2009.

Declinul renilor este un subiect fierbinte pentru mai mult decât doar Moș Crăciun și milioane de copii din întreaga lume.

"Caribou este central pentru funcția normală a ecosistemelor din nord", a spus Justina Ray, director executiv al Wildlife Conservation Society-Canada. „Cu cerințele lor uriașe și nevoia de peisaje intacte, aceste animale servesc ca test de litmus pentru a reuși dacă vom reuși să avem grijă de nevoile lor într-o zonă care este sub presiune intensificată”.

Iată câteva fapte renale care te-ar putea surprinde (în special pe ultima):

Sunt de fapt Caribou. Ren și Caribou sunt două nume pentru aceeași specie (Rangifer tarandus), cu renii, în general, referindu-se la soiul domesticit, care este hrănit de oameni și trage sanii. Astfel de reni trăiesc în mare parte în Scandinavia și Siberia și sunt de obicei mai mici cu picioarele mai scurte decât rudele lor de caribou sălbatic. În Siberia, caribul este numit ren "sălbatic". Mărimea și greutatea animalului variază în funcție de sex și vârstă, caribul pentru adulți atingând înălțimea de circa 3 metri și cântărește în medie până la 375 de kilograme (170 kg) pentru bărbați și 200 de kilograme pentru femei.

Sunt repede. În timp ce s-ar putea să nu zboare, oamenii de știință spun că caribul poate rula până la 48 km / h (80 km pe oră), deși mersul lor normal este unul lent. Cu toate acestea, atunci când este alarmat de un prădător, un caribou va călca cu capul sus și paralel cu pământul, iar coada normală floppy este ținută în aer. Când este urmărit, acesta va galopa rapid.

Se învârt. Se știe că Caribou parcurge până la 3.000 de mile (aproape 5.000 km) într-un an, cele mai lungi mișcări documentate ale oricărui mamifer terestru, potrivit UICN. Omologul lor în apă, balena cu cocoașă, deține recordul pentru cea mai lungă călătorie de mamifere, înotând 8.000 km (8.000 km) până la locurile lor de reproducție balsamă din timpul iernii.

Se pot descurca cu frigul. Acești cerbi antilobiți trăiesc în Alaska, Canada, Scandinavia și Rusia, unde pasc pe plantele de tundră. În loc de un costum catifelat, renii sunt acoperiți cu părul gol, care se prinde în aer și îi păstrează bine izolați de elemente. În plus, sistemele lor circulatorii mențin sângele mai răcoros în membrele renului de la atragerea căldurii din sângele cald din corpul lor central.

Sunt liniștiți. Moș Crăciun nu va trebui să se îngrijoreze de renul său care va trezi copiii (cel puțin cei fără clopote în jurul gâtului). Renii de sex feminin tind să comunice în principal în primele luni după nașterea descendenților vara, în timp ce bărbații vocalizează exclusiv în perioada de împerechere de toamnă. În alte sezoane când vocalizează, iată cum: Oamenii de știință au descoperit că bărbații sunt echipați cu un sac mare de aer în gât, care le permite să emită un sunet răgușit, sau un apel de împerechere. Apelul gât ar putea descuraja bărbații rivali în timp ce atrage un potențial partener. Pentru femei, astfel de saci de aer le permit mamelor să-și individualizeze apelurile atunci când comunică cu tinerii lor.

Echipajul lui Moș Crăciun este complet feminin. Renii masculi și-au aruncat furnicile la sfârșitul sezonului de împerechere la începutul lunii decembrie. Femelele, însă, își păstrează furnicile mai subțiri pe tot parcursul iernii. Dacă toate obiectivele turistice ar trebui să se creadă, atunci gals-ul îl împinge pe Moșul pudic și mărfurile pe cerul de iarnă. Și acesta este motivul pentru care Moșul a ales un echipaj complet feminin: renii de sex masculin poartă doar 5% grăsime corporală când Crăciunul se rostogolește, pierzând o mare parte din depozitele grase în perioada de împerechere. Renii de sex feminin intră, însă, iarna, transportând aproximativ 50 la sută grăsime corporală. Acest izolator natural, care poate avea o grosime de câțiva centimetri pe tărâmurile lor, menține tocul renilor la temperaturi cât mai mici de minus 45 de grade Fahrenheit (minus 43 de grade Celsius).

Numele lor: Pentru palmares, numele renilor lui Moș Crăciun, înregistrate de Clement C. Moore în „O vizită de la Sfântul Nicolae”, cunoscute și sub numele de „Noaptea dinaintea Crăciunului”, sunt: ​​Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupidon, Donder (sau Donner) și Blitzen. Și nu uitați cel mai faimos ren din toate: Rudolph.

  • 10 lucruri uimitoare pe care nu le știai despre animale
  • Top 10 Cele mai incredibile calatorii ale animalelor






Descoperiri Științifice

Cercetare


Science News


Adolescenți Și Ecrane: Cât De Mult Este În Regulă?
Adolescenți Și Ecrane: Cât De Mult Este În Regulă?

De Ce Ne Jucăm Frumos Cu Străini
De Ce Ne Jucăm Frumos Cu Străini

Mușchiul Pitic: Epavele Parazitare Ale Plantelor Havoc
Mușchiul Pitic: Epavele Parazitare Ale Plantelor Havoc

Cum Să Ajungi Pe Lună În 5 Pași „Mici”
Cum Să Ajungi Pe Lună În 5 Pași „Mici”

Un Nou Ciclon Care Se Formează În Afara Australiei De Vest
Un Nou Ciclon Care Se Formează În Afara Australiei De Vest


RO.WordsSideKick.com
Toate Drepturile Rezervate!
Reproducerea Oricăror Materiale Permise Prostanovkoy Doar Link-Ul Activ La Site-Ul RO.WordsSideKick.com

© 2005–2020 RO.WordsSideKick.com