Manatees: Fapte Despre Vacile Marine

{h1}

Manatele trăiesc în apă, dar au evoluat din mamifere marine cu patru picioare, și sunt vulnerabile în sălbăticie din cauza ciclului lor lent de reproducere.

Manatul este un mamifer marin mare, cu cap în formă de ou, flippers și coadă plată. Manatele sunt cunoscute și sub numele de vaci de mare. Acest nume este potrivit, datorită stării mari; natura lentă, plină de plimbare; și înclinația de a fi mâncat de alte animale. Cu toate acestea, în ciuda numelui, acestea sunt mai strâns legate de elefanți. Deși pot părea creaturi greoaie, manatele pot înota rapid și cu grație.

Manatees are o dimensiune de la 8 la 13 metri (2,4 la 4 metri) și poate cântări de 440 până la 1.300 lbs. (200 până la 590 kilograme). Au cozi mari, puternice, care își pot înota înotul. De obicei, manatii inoata aproximativ 8 km / h, dar pot inota pana la 24 km / h in scurte rafale atunci cand simt o nevoie de viteza, potrivit National Geographic.

habitat

Există trei specii de manat: manatul amazonian (Trichechus inunguis); manatee vest-indian sau manat americanTrichechus manatus); și manatierul african (Trichechus senegalensis). Numele lor indică regiunile în care trăiesc. De obicei, manatele stau în râuri, mări și oceane de-a lungul coastei mai multor țări. Manatul african trăiește de-a lungul coastei și în râurile din vestul Africii. Manatul Amazon trăiește în drenajul râului Amazon, de la apele din Columbia, Peru și Ecuador până la gura Amazonului din Brazilia. Intervalul lor este estimat la aproximativ 2,7 milioane de mile pătrate (7 milioane de kilometri pătrați), conform Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (UICN). Manatierul din vestul Indiei locuiește în sudul și estul Statelor Unite, deși au fost cunoscute câteva „vagante” care au ajuns în Bahamas, potrivit UICN.

obiceiuri

Manatii înoata adesea singuri sau în perechi. Nu sunt teritoriale, deci nu au nevoie de un lider sau adepți. Atunci când manatele sunt văzute într-un grup, este fie o turmă de împerechere, fie o întâlnire informală a speciilor, care împărtășește pur și simplu o zonă caldă care are o ofertă mare de hrană. Un grup de manatați se numește agregare. De obicei, o agregare nu crește niciodată mai mare decât aproximativ șase persoane, potrivit Clubului Salvați Manatee.

Cura de slabire

Manatele sunt ierbivore. La mare, ei tind să preferă ierburile de mare. Când trăiesc în râuri, consumă vegetație de apă dulce. Manatii mananca si alge. Conform National Geographic, un manat poate mânca o zecime din greutatea proprie în 24 de ore. Aceasta poate egala până la 130 de kilograme. (59 kg).

Descendenți

În timpul împerecherii, un bărbat bărbat, care se numește vacă, va fi urmat de o duzină sau mai mulți bărbați, care sunt numiți tauri. Grupul de tauri se numește turmă împerechetoare. Odată ce bărbatul s-a împerecheat, totuși, nu participă la creșterea tinerilor.

O femeie bărbătească este însărcinată de aproximativ 12 luni, potrivit Save the Manatee Club. Vițelul, sau bebelușul, se naște sub apă. Mama ajută vițelul să ajungă la suprafața apei pentru aer, iar în prima oră de viață, vițelul va putea înota singur. Peste cinci ani, tânărul bărbat va fi matur sexual și gata să-și aibă propriul tânăr. Manatii traiesc de obicei aproximativ 40 de ani.

Clasificare / taxonomie

Conform Sistemului de Informații Taxonomice Integrate (ITIS), clasificarea completă a manatului este:

  • regat: Animalia
  • Subregnul: Bilateria
  • Infrakingdom: Deuterostomie
  • încrengătură: Chordata
  • Subîncrengătura: Vertebrate
  • Infraphylum: Gnathostomata
  • superclasei: Tetrapoda
  • Clasă: Mammalia
  • Subclasă: Theria
  • Infraclasa: Eutheria
  • Ordin: Sirenia
  • Familie: Trichechidae
  • Gen:Trichechus
  • specie: Trichechus inunguis (Manatier amazonian, manat de sud-american), Trichechus manatus (Manatee vest-indian, manatee american, manatee din Caraibe), Trichechus senegalensis (Manatee africane, manatee din Africa de Vest)
  • subspecie: Trichechus manatus latirostris (Manatele din Florida), Trichechus manatus manatus (Manat de antilie)

Stare de conservare

Lista roșie a speciilor amenințate din UICN enumeră toate manatele ca fiind vulnerabile sau pe cale de dispariție și se confruntă cu un risc ridicat de dispariție. Se estimează că populațiile vor scădea cu 30% în următorii 20 de ani. Numerele sunt greu de găsit, în special pentru secretul manatier amazonian; UICN spune că estimarea a 10.000 de manatieri trebuie privită cu prudență, deoarece numerele sunt susținute de date empirice puține. În mod similar, nu se cunoaște numărul exact al manatilor africani, dar UICN estimează că în Africa de Vest există mai puțin de 10.000 de manăți.

Manatele din Florida și manatele din Antillean au fost listate ca fiind pe cale de dispariție în 1967 și, respectiv, în 1970, în baza Legii de conservare a speciilor pe cale de dispariție din 1966; numărul de indivizi maturi a fost estimat a fi mai mic de 2.500 pentru fiecare subspecie, iar populațiile ar trebui să scadă cu mai mult de 20 la sută în următoarele două generații, sau aproximativ 40 de ani.

Totuși, la 31 martie 2017, Serviciul pentru animale și animale sălbatice din SUA (FWS) a retrogradat statutul de manatiere din vestul Indiei, de la dispariție la amenințat. Atât creșterile semnificative ale numărului populației de manat, cât și îmbunătățirile habitatului au condus la listarea în jos, conform FWS.

Până la 6.620 de manatieri din Florida și 6.300 de manatieri antileni se estimează că trăiesc în prezent, în conformitate cu FWS.

„Astăzi, amândoi recunoaștem progresele semnificative pe care le-am făcut în conservarea populațiilor de manat, în timp ce reafirmăm angajamentul nostru de a continua recuperarea și succesul acestei specii pe întreaga sa rază”, a declarat Jim Kurth, directorul FWS, într-o declarație a FWS.

Dar manatele nu sunt încă din pădure și sunt încă considerate o „specie amenințată”. Un motiv al statutului este că manatele se reproduc foarte lent - timpul dintre generații este de aproximativ 20 de ani. În plus, pescarii care călăresc cu plase în Amazon și Africa de Vest reprezintă o amenințare gravă pentru aceste mamifere cu mișcare lentă. De asemenea, în Africa de Vest, manatele sunt vânate pentru carnea lor.

Pierderea habitatului în urma dezvoltării pe malul apei afectează, de asemenea, supraviețuirea lor. Manatele sunt, de asemenea, vulnerabile la coliziunile cu bărcile de viteză.

Alte fapte

Se crede că manatele au evoluat din mamifere terestre cu patru picioare cu mai mult de 60 de milioane de ani în urmă. Cu excepția bărbatului amazonian, flipper-urile lor paralele au unghiile vestigiale - o rămășiță din ghearele pe care le aveau când locuiau pe uscat. Numele speciilor amazoniene "inunguis" este latin pentru "fără cuie".

Numele manatee provine de la cuvântul Taíno (un popor precolumbian din Caraibe) Manatí, adică „sân”.

Ochii manatilor sunt mici, dar vederea lor este buna. Au o membrană specială care poate fi atrasă peste globul ocular pentru protecție. Auzul lor este bun și în ciuda faptului că nu au structuri externe ale urechii, deoarece manatele au oase mari ale urechii interne.

Singurii dinți ai manaților sunt numiți molari în marș. De-a lungul vieții unui bărbat, molarii sunt înlocuiți în mod constant - o adaptare la dieta lor de vegetație abrazivă.

Manatele au doar șase vertebre ale gâtului. Majoritatea altor mamifere, inclusiv girafe, au șapte. Drept urmare, manatii nu pot întoarce capul în lateral și trebuie să-și întoarcă întregul corp pentru a privi în spatele lor.

Algele, organisme fotosintetice, cresc adesea pe pielea manatilor.

Manatii nu merg niciodată pe uscat.

Manatii nu intotdeauna trebuie sa respire. În timp ce înoată, își scot nasul deasupra suprafeței apei pentru a respira câteva respirații la fiecare câteva minute. Dacă pur și simplu se odihnesc, pot sta sub apă timp de 15 minute fără să respire, potrivit National Geographic.

Un animal care este similar manatului este dugongul (Dugong dugon). Dugongii sunt de asemenea în ordinea Sirenia, dar sunt într-o familie diferită, Dugongidae. Acești veri de manat se găsesc în oceanele Indian și Pacific. Au o crestătură în cozi, precum și tusele.

Poate că manatele și dugong-urile au inspirat legende de sirenă. În mitologia antică, sirenele erau monștri sau nimfe de mare care cântau cântece fascinante, care îi ademeneau pe marinari să-și orienteze navele pe stânci trădătoare. După o lungă călătorie pe mare, marinarii s-au gândit că vedeau sirene sau sirene, când probabil că vedeau manatee sau dugonguri.

Resurse aditionale

  • Proiectul USGS Sirenia realizează studii detaliate și de lungă durată asupra manatului vest-indian.
  • Programul Manatee din Florida vă poate spune unde să vedeți manatele și oferă un ghid al botezului pentru a evita coliziunile.
  • La Save the Manatee Club, poți „adopta” un adevărat bărbat. Donațiile ajută la finanțarea conservării manatilor. "






Descoperiri Științifice

Cercetare


Science News


O Forță Misterioasă Și Puternică Este Undele Radio Care Ne Aruncă Din Spațiu Adânc
O Forță Misterioasă Și Puternică Este Undele Radio Care Ne Aruncă Din Spațiu Adânc

Ceai Din Plante Legat De Psihoza Omului În Caz Neobișnuit
Ceai Din Plante Legat De Psihoza Omului În Caz Neobișnuit

Vremea Rea ​​Duce La Chat-Uri Cu Familia, Prietenii Apropiați
Vremea Rea ​​Duce La Chat-Uri Cu Familia, Prietenii Apropiați

De Ce Ar Trebui Să Fii Recunoscător În Această Zi De Mulțumire
De Ce Ar Trebui Să Fii Recunoscător În Această Zi De Mulțumire

Cum Funcționează Trotuarele Spațiale
Cum Funcționează Trotuarele Spațiale


RO.WordsSideKick.com
Toate Drepturile Rezervate!
Reproducerea Oricăror Materiale Permise Prostanovkoy Doar Link-Ul Activ La Site-Ul RO.WordsSideKick.com

© 2005–2020 RO.WordsSideKick.com