Date Despre Balenele Cu Capcana

{h1}

Balenele humpback sunt cunoscute pentru cântecele lor bântuitoare și pentru ecranele acrobatice aeriene uimitoare.

Balenele cu humpback sunt creaturi enorme - cam de mărimea unui autobuz școlar. Sunt cunoscuți pentru cântecele lor bântuitoare și melodice și pentru încălcarea apei cu abilități acrobatice uimitoare.

Humpback-urile nu au în mod normal o cocoașă pe spate; numele vine de la cocoașa mare care se formează atunci când își arcuie spatele înainte de a face o scufundare adâncă în ocean. Numele științific, Megaptera novaeangliae, înseamnă „Noua Engleză cu aripi mari”, deoarece populația care a înotat din Noua Anglie a fost cea mai cunoscută de europeni, potrivit Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice (NOAA).

mărimea

Balenele humpback nu sunt cele mai mari balene - asta este balena albastră. Humpback-urile pot crește până la 18 metri (18 metri) și pot cântări 40 de tone (aproximativ jumătate din dimensiunea unei balene albastre), conform NOAA. Flippers lor pot crește până la 5 m lungime, care este cel mai mare apendice din lume. Cozile lor sunt de asemenea masive și cresc până la 5,5 m (18,5 picioare) lățime. La fel ca majoritatea balenelor, femelele sunt mai mari decât bărbații.

Capetele de humpback sunt largi și rotunjite și acoperite cu butoane, numite tuberculi. Fiecare buton conține cel puțin un fir de păr rigid, conform American Cetacean Society (ACS). Scopul firelor de păr nu este cunoscut, dar se crede că pot fi detectoare de mișcare.

Humpback-urile sunt negre pe partea superioară (dorsală) și mutate alb-negru pe partea inferioară (ventrală). Plăcile ventrale curg de la vârful maxilarului inferior spre burtă, conform ACS. Au o aripioară dorsală pe spate. Forma și modelul de culoare de pe aripioarele dorsale și fluturile este unic pentru fiecare individ, ca și amprentele umane. Această descoperire i-a ajutat pe cercetători să identifice, să catalogheze și să monitorizeze migrația de balenă cu capul, dimensiunea populației, maturitatea sexuală și modelele de comportament.

habitat

Humpback-urile cutreieră peste tot în lume, dar exact acolo unde pot fi găsite depinde de perioada anului. Vara, mulți cocoași își petrec timpul în zone de alimentare cu latitudine înaltă, cum ar fi Golful Alaska sau Golful Maine, potrivit NOAA. În timpul iernii, înoată spre apele calde mai aproape de Ecuator, în jurul Hawaii, Americii de Sud și Africa.

Excepție fac cocoașele care trăiesc în Marea Arabiei. Ei stau tot timpul anului, mâncând și împerecheând toate în aceeași zonă, potrivit ACS.

Încălcarea balenei cocotate

Încălcarea balenei cocotate

obiceiuri

Humpback-urile călătoresc de obicei singure sau în grupuri mici, numite păstăi, alcătuite din două sau trei balene, în conformitate cu Faptele balenelor. Când sunt împreună, comunică între ele și călătoresc împreună, iar mamele și tinerii lor chiar ating aripioarele ca un posibil semn de încurajare. Uneori chiar se ajută reciproc la vânătoare.

Balenele cu căldură migrează mai departe decât oricare alt mamifer de pe Pământ, conform NOAA. Aceștia pot călători în jur de 3.000 de mile (5.000 de kilometri) între zonele de reproducere și hrănire în mod regulat. Cea mai lungă migrație înregistrată vreodată a fost 18.840 km (18.840 km), o călătorie care a plecat din Samoa Americană în Peninsula Antarctică.

incalcarea

De obicei, humpback-urile se propulsează deasupra apei și apoi stropesc înapoi, în conformitate cu National Geographic. Aceasta se numește încălcare. Unii oameni de știință cred că ar putea face acest lucru pentru a stropi paraziții, dar pot face doar pentru că este distractiv.

De asemenea, pătează apa cu cozile sau cu flippers-urile, conform NOAA. Aceste comportamente pot fi folosite pentru a comunica între ele. Pot fi, de asemenea, utilizate pentru a arăta dominația și sănătatea în timpul sezonului de împerechere, potrivit faptelor de la balenă.

Melodii de balene

Balenele humpback sunt cunoscute pentru melodiile lor bântuitoare, care sunt secvențe complexe de gemete, urlări și strigăte care continuă adesea ore întregi, potrivit National Geographic. Doar balenele de sex masculin cântă, așa că oamenii de știință cred că încearcă să atragă potențiali colegi.

Un bărbat poate cânta ore în șir, repetând melodia de mai multe ori. Toți bărbații dintr-o populație cântă aceeași melodie, dar melodiile fiecărei populații sunt diferite. De exemplu, balenele din Atlanticul de Nord cântă o melodie, în timp ce balenele din Pacificul de Nord cântă o altă melodie, conform NOAA. Melodiile se schimbă treptat de la an la an.

Cântecele pot fi auzite la 20 de mile (30 km) distanță, conform NOAA. Sunetele balenei au, de obicei, o frecvență audio între 80 și 4.000 de hertzi, potrivit National Geographic. În 2015, cercetătorii au raportat audieri de vocalizări humpback în jur de 40 de hertzi. Limita mică pentru auzul uman este de 20 de hertzi.

Dar acești giganți marini nu dau doar cântări tare. Se pare că, de asemenea, au „voci interioare” atunci când situațiile o solicită, potrivit unui studiu publicat în 25 aprilie 2017, în revista Functional Ecology. Cercetătorii au descoperit că, în timpul migrațiilor de viței și mamele lor, pe motive de hrănire, tinerii au făcut vocalizări foarte liniștite; aceste apeluri au fost cu aproximativ 40 de decibeli mai liniștite decât cele create prin cântarea balenelor și cu până la 70 de decibeli mai mici decât vocalizările sociale ale balenelor cu adulți. Cercetătorii suspectează că „șoapta balenei” poate fi o cale prin care perechile mamă-vițel să rămână sub radarul balenelor ucigașe din apropiere.

Cura de slabire

Balenele cu humpback sunt balene balene. Mai degrabă decât dinți, au între 270 și 400 de plăci suprapuse cu franjuri atârnate de fiecare parte a maxilarului superior, numite plăci balotate. Plăcile sunt făcute din keratină, care este același lucru din părul uman și unghiile sunt făcute. Plăcile Baleen sunt negre și au o lungime de aproximativ 30 cm (76 cm), conform NOAA.

Humpback-urile prânz mai ales pe pești mici, krill (crustacee minuscule) și plancton. Ca să mănânce prada, iau niște mari apă. Sub gură sunt 12 - 36 de caneluri de gât care se extind pentru a ține apa. Baloanele filtrează apa, iar cele două gauri de pe spatele balenei expulzează apa. Peștele și alte bunătăți rămân în balenă pentru digestie.

Aceste balene vânează și se hrănesc vara și vor păstra posturile în timpul sezonului de împerechere și vor trăi în afara rezervelor de blubber, astfel încât să se poată concentra pe migrație și împerechere, potrivit faptelor balene. O metodă de vânătoare unică pentru cocoașe este numită plasă cu bule. Humpbacks vânează în grupuri și folosește bule de aer pentru pești de cireadă, corral sau dezorientare. Humpback-urile pot mânca până la 3.000 de kilograme. (1.360 kilograme) de alimente pe zi, conform NOAA.

Primul cuvânt al denumirii științifice a balenei cu cocoașă,  <i>Megaptera </i>, înseamnă „aripa mare”. Balenele cu basculantă au cele mai lungi flippers din lumea balenelor - sau cele mai lungi brațe de pe planetă. Flippers lor pot crește până la 19 metri lungime.

Primul cuvânt al denumirii științifice a balenei cocotate, Megaptera, înseamnă „aripa mare”. Balenele cu humpback au cele mai lungi flippers din lumea balenelor - sau cele mai lungi brațe de pe planetă. Flippers lor pot crește până la 19 metri lungime.

Descendenți

O femelă cocotată are un copil la fiecare doi-trei ani. Își poartă tânăra pentru o perioadă de gestație de aproximativ 12 luni, potrivit ACS. Bebelușii, numiți viței, se nasc vii, ca majoritatea mamiferelor. Nou-născuții au între 3 și 4,5 m lungime și au o greutate de până la o tonă (907 kg).

Văii asistente de aproape un an. Laptele mamei lor este de 45 până la 60 la sută conținut de grăsime, conform ACS. Viței pot bea aproximativ 158 de galoane (600 litri) de lapte pe zi. Deși își dublează lungimea în primul an, viței continuă să crească până la 10 ani.

Humpback-urile trăiesc în jur de 50 de ani, conform NOAA.

Clasificare / taxonomie

Humpback-urile sunt una dintre cele 12 specii de balene baleen, caracterizate prin plăcile lor balotate și gaurile de împerechere împerecheate, conform NOAA Fisheries. Se mai numesc balene rurale. Balenele rurale sunt relativ simplificate și au capete și aripioare ascuțite. Se pot distinge de alte balene prin canelurile adânci de-a lungul gâtului.

Iată informațiile despre taxonomie pentru balenele cu cocoașă, în conformitate cu sistemul integrat de informații taxonomice (ITIS):

regat: Animalia
Subregnul: Bilateria
Infrakingdom: Deuterostomie
încrengătură: Chordata
Subîncrengătura: Vertebrate
Infraphylum: Gnathostomata
superclasei: Tetrapoda
Clasă: Mammalia
Subclasă: Theria
Infraclasa: Eutheria
Ordin: Cetacea
subordin: Mysticeti
Familie: Balaenopteridae
Gen: Megaptera
specie: Megaptera novaeangliae

Stare de conservare

Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (UICN) clasifică cocoașele drept cele mai puține preocupări pentru lista sa roșie a speciilor amenințate. Cu toate acestea, încă din 1988, balenele cu cocoașă au fost listate drept pe cale de dispariție. Populațiile s-au redresat, între 30.000 și 40.000, ceea ce reprezintă aproximativ 30 până la 35 la sută din populație în 1940, potrivit American Cetacean Society. UICN are o estimare mai mare de aproximativ 60.000 de animale.

Combaterea internațională a balenelor este interzisă vânarea comercială a balenelor cu cocoașă. Cu toate acestea, unele cocoașe sunt încă vânate, în scopuri de subzistență, în Groenlanda. Nativilor li se permite să ucidă un număr limitat de balene, deoarece balenele sunt o parte majoră a culturii lor, potrivit faptelor balene. Norvegia, Islanda și Rusia ucid un număr mare de balene în fiecare an. De asemenea, Japonia continuă să vâneze cocoașe din motive științifice.

Raportări suplimentare de către editorul de referință Tim Sharp. Urmați-l pe Twitter @TimothyASharp.

Resurse aditionale

  • Wildscreen Arkive: Video balet cu balenele cu cap de balon
  • Federația Mondială a Vietii Salbatice: balena Humpback
  • Societatea americană de cetacee: balena Humpback





RO.WordsSideKick.com
Toate Drepturile Rezervate!
Reproducerea Oricăror Materiale Permise Prostanovkoy Doar Link-Ul Activ La Site-Ul RO.WordsSideKick.com

© 2005–2020 RO.WordsSideKick.com