Fapte Coyote

{h1}

Coiotul este un animal inteligent care s-a adaptat bine populațiilor umane în creștere și pierderii habitatului.

Coiotii sunt membri ai familiei Canidae și împărtășesc o mulțime de aceleași trăsături ale rudelor lor: lupi, câini, vulpi și șacali. Au boturi înguste, alungite, corpuri slabe, ochi galbeni, cozi stufoase și blană groasă.

Cunoscut pentru urla la lună, coiotii vânează noaptea și urlă pentru a-și comunica locația. De asemenea, sunt cunoscuți pentru a fi „viclean”; de fapt, sunt creaturi foarte inteligente și au un sentiment intens al auzului, mirosului și vederii.

mărimea

Coiotii sunt la fel de mari ca câinii de dimensiuni medii, deși sunt mai mici decât lupii. Acestea au o dimensiune cuprinsă între 81 și 94 de centimetri de la cap la cap, conform National Geographic. Coada lor adaugă încă 41 cm (41 cm) la lungimea lor. Coyotii cântăresc în mod obișnuit între 20 și 50 lbs. (9 - 23 kilograme).

Blana de coajote poate fi gri, albă, cafenie sau maro, în funcție de locul în care locuiesc. Coiotele care trăiesc în munți au paltoane mai întunecate, iar cele care trăiesc în deșert au paltoane mai deschise.

habitat

Coiotii trăiesc în America de Nord și cutreieră câmpiile, pădurile, munții și deșerturile din Canada, Statele Unite, Mexic și America Centrală. Unii chiar trăiesc în climat tropical.

Pe măsură ce oamenii preiau tot mai multe țări, coiotii se adaptează la viața în orașe pentru a găsi hrană. De fapt, devine din ce în ce mai obișnuit să vezi coyote în orașele mari precum New York și Los Angeles.

obiceiuri

Coiotele sunt creaturi solitare și își marchează teritoriul cu urină. Cu toate acestea, atunci când vânează cerbi, ei folosesc munca în echipă și formează pachete. Aceștia se transformă în urmărirea cerbului până când se obosește sau pot conduce prada către un membru ascuns al pachetului, conform Web Animal Diversity (ADW) al Universității din Michigan.

Acești vânători sunt nocturni, ceea ce înseamnă că dorm în timpul zilei și vânează noaptea. Acesta este motivul pentru care oamenii aud de obicei doar coiotele care urlă noaptea. Coiotele folosesc și alte zgomote pentru a comunica. Ei folosesc trei apeluri distincte - un scârțâit, un apel de suferință și un urlet, conform ADW.

Cura de slabire

Coyotii nu sunt mâncători puțini. Mâncă vânat mic, cum ar fi rozătoare, iepuri, pește și broaște, și vânat mai mare ca cerb. Dieta lor este de 90 la sută de mamifere.

De obicei, se crede că sunt doar mâncători de carne, dar sunt de fapt omnivore - mănâncă carne și vegetație. Când nu prind cu prada mai mare, vor mânca șerpi, insecte, fructe și iarbă. Coyotii au fost cunoscuți pentru a ucide animale și animale de companie, dar de obicei ajută la controlul dăunătorilor agricoli, cum ar fi rozătoarele. În orașe, coiotii vor mânca mâncare pentru animale de companie sau gunoi.

Descendenți

Sezonul reproducerii este în februarie și martie. Primăvara, femelele construiesc dens în pregătire pentru puii lor. Femelele au o perioadă de gestație de 63 de zile și dau naștere grupurilor de trei până la 12 tineri simultan. Grupurile de bebeluși se numesc gunoaie și fiecare bebeluș coyote este numit cățeluș. Mărimea gunoiului depinde de locul în care trăiesc coiotii. În zonele în care există o mulțime de coioturi, vor exista gunoaie mai mici. În zonele cu mai puțini coiot, se vor naște mai mulți pui.

Atât bărbații, cât și femeile participă la îngrijirea puii. Masculul va aduce mâncare femelei și puii și îi va ajuta să îi protejeze de prădători.

Potrivit Asociației Naționale a Călăreților, un coyot feminin va rămâne în pușculița cu puii ei până când ochii se vor deschide. Acest lucru poate dura 11 sau 12 zile. Până la toamnă, puii sunt destul de bătrâni pentru a-și vâna singuri. Coiotele sunt de obicei gata să se împerecheze la 20 - 22 de luni. În sălbăticie, coiotii trăiesc în jur de 10 ani, potrivit ADW.

Coyotii se pot împerechea și cu câinii. Urmașii sunt numiți „coydogs”. Cioii nu au o populație foarte mare, deoarece tind să se împerecheze și să aibă copii în timpul iernii, ceea ce îngreunează supraviețuirea puii. De asemenea, masculii nu ajută femelele să aibă grijă de pui, ceea ce duce și la rate scăzute de supraviețuire.

Clasificare / taxonomie

Taxonomia coiotelor, în conformitate cu sistemul integrat de informații taxonomice (ITIS), este:

regat: Animalia
Subregnul: Bilateria
Infrakingdom: Deuterostomie
încrengătură: Chordata
Subîncrengătura: Vertebrate
Infraphylum: Gnathostomata
superclasei: Tetrapoda
Clasă: Mammalia
Subclasă: Theria
Infraclasa: Eutheria
Ordin: Carnivora
subordin: Caniformie
Familie: Canidae
Gen și specie: Canis latrans
subspecie:

  • Canis latrans cagottis (Coiot mexican)
  • Canis latrans clepticus (Coiotul lui San Pedro Martir)
  • Canis latrans dickeyi (Salvador coyote)
  • Canis latrans frustror (coyote de sud-est)
  • Canis latrans goldmani (Bely coyote)
  • Canis latrans hondurensis (Coyote Honduras)
  • Canis latrans impavidus (Coyote Durango)
  • Canis latrans incolatus (coiot nordic)
  • Canis latrans jamesi (Coiot Tiburón)
  • Canis latrans latrans (coyote de câmpie)
  • Canis latrans lestes (coyote de munte)
  • Canis latrans mearnsi (Coyote Mearns)
  • Canis latrans microdon (Coyote de la Rio Grande de Jos)
  • Canis latrans ochropus (Coyote Valley Valley din California)
  • Canis latrans peninsulae (coyote peninsulara)
  • Canis latrans texensis (Coyote câmpii Texas)
  • Canis latrans thamnos (coyote de nord-est)
  • Canis latrans umpquensis (coyote coasta de nord-vest)
  • Canis latrans vigilis (Coyote Colima)

Un coyote bea dintr-un rezervor de apă BLM din Colorado.

Un coyote bea dintr-un rezervor de apă BLM din Colorado.

Stare de conservare

Coiotele nu sunt puse în pericol. De fapt, unii cred că populația de coiot nu a fost niciodată mai mare. Agricultorii și fermierii au încercat să controleze populația cu otrăvuri, arme și capcane, dar populațiile sunt în continuă creștere, potrivit Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (UICN). De fapt, începând cu 1861, guvernul Statelor Unite a ucis 500.000 de coioturi pentru a împiedica creșterea populației. Aceasta este o sarcină care a costat contribuabililor în jur de 30 de milioane de dolari, potrivit The Educational Broadcasting Corp.

Alte fapte

Coiotele sunt creaturi foarte rapide. Pot alerga în jurul a 64 km / h (64 km / h).

Pentru a distinge diferența dintre coiotii și lupii, oamenii de știință au analizat ADN-ul ambelor specii, potrivit Journal of Mammalogie.

Bărbații vor parcurge până la 100 de mile pentru a găsi mâncare atunci când locuința lor actuală este suprapopulată.

Resurse aditionale

  • National Geographic Kids: Coyote
  • Asociația Națională de Călători: Coyote
  • Departamentul Agriculturii din SUA Serviciul Forestier: Canis latrans
  • Texas Parks and Wildlife: Coyotes






Descoperiri Științifice

Cercetare


Science News


Cainii Pot Spune Gemeni Identici
Cainii Pot Spune Gemeni Identici

Primăria Poliției: De Ce Unii Cimpeți Joacă Polițistul
Primăria Poliției: De Ce Unii Cimpeți Joacă Polițistul

Ce Este Inteligența? La 20 De Ani După Deep Blue, Ai Încă Nu Se Poate Gândi Ca Oamenii
Ce Este Inteligența? La 20 De Ani După Deep Blue, Ai Încă Nu Se Poate Gândi Ca Oamenii

Robo-Butt Dă Un Nou Sens Pentru Uncanny Valley
Robo-Butt Dă Un Nou Sens Pentru Uncanny Valley

Un Nou Instrument Poate Ajuta La Reducerea Morții Provocate De Tsunami
Un Nou Instrument Poate Ajuta La Reducerea Morții Provocate De Tsunami


RO.WordsSideKick.com
Toate Drepturile Rezervate!
Reproducerea Oricăror Materiale Permise Prostanovkoy Doar Link-Ul Activ La Site-Ul RO.WordsSideKick.com

© 2005–2019 RO.WordsSideKick.com