Koalas: Fapte Despre Marsupiale Iconice

{h1}

Koala este o icoană australiană care are un simț puternic al mirosului, mănâncă în principal frunze de eucalipt și au amprente ca oamenii!

Koalas sunt marsupiale care îmbrățișează copaci, cu urechi mari, rotunde și nasuri ovale negre. Sunt un simbol iconic al Australiei, singurul loc din lume unde se găsesc. La fel ca cangurii, uterii și opossumele, koala au pungi în care își poartă nou-născuții. Koala își petrece cea mai mare parte a timpului dormind și mâncând.

Adesea se numesc urși koala, dar acest lucru este incorect. Koala nu sunt deloc urși. Ambele animale sunt mamifere, deci sunt înrudite la distanță. Cu toate acestea, koalele sunt mai strâns legate de canguri și de pântece. Ei au primit eticheta "ursului" de la coloniști de limbă engleză la sfârșitul secolului 18 din cauza aspectului și comportamentului ursal al koala. Greșeala este reflectată în numele genului, Phascolarctos, care este derivat din greacă phaskolos, "pungă" și Arktos, "urs."

Koalas: Fapte despre marsupiale iconice: pentru

Dimensiune și aspect

Koala are o înălțime de 2 până la 3 picioare (60 până la 85 de centimetri) atunci când este complet crescut. Greutatea lor variază, în funcție de locul în care trăiește koala. Koala nordică cântărește aproximativ 9-19 kg. (4 până la 8,5 kilograme) și sudul koalelor cântăresc aproximativ 15 - 29 lbs. (7 - 13 kg). În mod obișnuit, bărbații cântăresc cu 50 la sută mai mult decât femelele, potrivit Zoo San Diego.

Coala de culoare variază de la gri ardezie la maro roșiatic, în conformitate cu Sea World. Blana Koala nu este atât de moale pe cât arată. Este foarte grosier, ca lâna. Această blană respinge apa pentru a le menține uscate sub ploaie.

Koala are gheare mari și ascuțite pentru a ajuta la urcarea trunchiurilor de copaci. Mâinile și picioarele lor sunt construite pentru a se curba în jurul ramurilor copacilor foarte strâns. Mâinile lor au două degetele opuse, oferind o mai bună capacitate de prindere.

Koala are urechi mari, pufoase și un excelent sentiment al auzului. Deoarece au o vedere slabă, koalele detectează în general prădătorii prin sunet, conform zoologiei australiene. Au un simț al mirosului și mai bun, ceea ce îi ajută să selecteze ce frunze sunt cel mai bine să mănânce.

Unde locuiesc koala?

Koala trăiește în sud-estul și estul Australiei - în statele Queensland, în Țara Galilor de Sud, în Australia de Sud și în Victoria - în pădurile și pădurile de eucalipt. Trăiesc în copaci de eucalipt și își petrec cea mai mare parte a timpului înfășurat între furculițele din ramurile copacului. Koala mănâncă în copaci, doarme în copaci și se spânzură în copaci. Singurul moment în care părăsesc copacii este să meargă la un alt copac cu o alimentare mai bună.

Koala se mișcă în pomul ales. Când au nevoie să se răcească, ei găsesc cea mai umbră pată a copacului pentru a se odihni. Când sunt răcoroși, se mută într-un loc mai însorit.

Koala își petrec cea mai mare parte a timpului dormind și mâncând de unul singur. Singurul timp pe care îl petrec cu alți koali este în timpul împerecherii și în timp ce cresc copiii mici.

Koalas: Fapte despre marsupiale iconice: koalas

Ce mănâncă koala?

Koalasele mănâncă 3 ore pe zi, de obicei în timpul nopții și se odihnesc 16-18 ore pe zi, conform Zoo Adelaide. Dorm atât de mult pentru că au nevoie de timp și energie pentru a-și digera mâncarea. Este nevoie de multă energie pentru a digera frunzele fibroase ale eucaliptului.

Koala sunt ierbivore care mănâncă doar eucalipt. În medie, un koala mănâncă 1 la 1,5 lbs. (454 până la 680 de grame) de eucalipt în fiecare zi, conform Zoo San Diego. Koala poate să-și petreacă foarte mult timpul de veghe mâncând, dar sunt mâncători oarecum pictori. Există mai mult de 700 de specii de eucalipt, dar koalele vor mânca doar mai puțin de 50 din speciile respective, potrivit Zoo din Australia.

Koala de copil

Un copil koala se numește joey. O koala își poartă joey-ul pentru o perioadă de gestație de 35 de zile. Când se naște, joey-ul are doar aproximativ 2 centimetri (0,79 inci) lungime - aproximativ dimensiunea unui boabe de rinichi, potrivit Zoo australian - și cântărește aproximativ jumătate de gram (0,017 uncii). Curând după naștere, urcă în punga mamei sale și se blochează pe una dintre tetele mamei sale. Teta se umflă pentru a o ține ferm în gura joey. Mușchiul sfincterului de la deschiderea pungii va împiedica să se încadreze, deoarece joey-ul va locui acolo, în timp ce se dezvoltă pentru următoarele șase luni. Când va deveni prea mare pentru pungă, joey-ul va urca pe spatele mamei sale și va merge acolo în timp ce amândoi gustează pe frunze.

Koalas: Fapte despre marsupiale iconice: marsupiale

La 12 luni, joey este înțărcat complet, conform Zoo Adelaide. Masculii devin maturi sexual la vârsta de 3 - 4 ani, în timp ce femelele devin mature la o vârstă mult mai tânără de 2 ani. Koala trăiește între 10 și 15 ani.

Clasificare / taxonomie

Koala sunt marsupiale, care sunt mamifere care au pungi. Conform sistemului integrat de informații taxonomice (ITIS), taxonomia koala este:

  • regat: Animalia
  • Subregnul: Bilateria
  • Infrakingdom: Deuterostomie
  • încrengătură: Chordata
  • Subîncrengătura: Vertebrate
  • Infraphylum: Gnathostomata
  • superclasei: Tetrapoda
  • Clasă: Mammalia
  • Subclasă: Theria
  • Infraclasa: Metatheria
  • Ordin: Diprotodontia
  • subordin: Vombatiforme
  • Familie: Phascolarctidae
  • Gen și specie: Phascolarctos cinereus

Stare de conservare

Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (UICN) enumeră koala ca fiind „cea mai mică preocupare” pentru dispariție, din cauza „distribuției sale largi, a prezumtelor populații mari și pentru că este puțin probabil să scadă cu aproape rata necesară pentru a se califica pentru a fi listată într-o categorie amenințată..“

Cu toate acestea, guvernul australian a declarat koala ca fiind „vulnerabilă” în 2012. Fundația australiană Koala estimează că au rămas 43.000 până la 80.000 de koala în sălbăticie. Serviciul Fish & Wildlife din S.U.A. enumeră koala ca fiind „amenințată”.

Koala are puțini prădători naturali, conform zoologiei din San Diego. Dingoele și bufnițele mari le atacă uneori. Cele mai mari amenințări pentru koala provin însă din pierderea habitatului din cauza defrișărilor, vătămărilor sau morții din trafic și atacurilor câinilor domestici. Peste 4.000 de koala sunt ucise în fiecare an de mașini și câini, potrivit Fundației australiene Koala.

O altă amenințare pentru populația koala este boala cu boala cu transmitere sexuală, care poate duce la orbire, infertilitate și moarte. Totuși, există speranțe pe acest plan, deoarece microbiologii de la Universitatea din Sunshine Coast din Queensland au anunțat recent că studiul vaccinurilor a arătat succesul în menținerea liberă de chlamydia koala.

Alte fapte

Cuvântul „koala” provine dintr-un cuvânt aborigen antic care înseamnă „nu bea”, deoarece ei rareori beau apă; obțin 90% din hidratarea lor din frunzele de gumă.

La fel ca oamenii, koala are amprente. Sunt singurele alte mamifere în afară de primate care le au.

Deși, în general, koalele nu fac zgomot, masculul are un apel puternic în timpul perioadei de reproducere care poate fi auzit la aproximativ un kilometru distanță. Koalas poate scoate alte sunete, de la sforăi până la țipete.

Eucaliptul este otrăvitor pentru majoritatea animalelor. Sistemul digestiv al koala creează bacterii care dezactivează otrava.

Koala are o glandă parfumată pe piept, pe care o freacă de copaci pentru a-și marca teritoriul. Glanda este chel.

Durata medie de viață a unui koala în sălbăticie este între 10 și 14 ani.

Resurse aditionale

  • Gradina zoologica Adelaide: Koalas
  • Lumea Mării: Koalas
  • Australia Zoo: Koalas
  • Grădina zoologică din San Diego: Koalas





RO.WordsSideKick.com
Toate Drepturile Rezervate!
Reproducerea Oricăror Materiale Permise Prostanovkoy Doar Link-Ul Activ La Site-Ul RO.WordsSideKick.com

© 2005–2020 RO.WordsSideKick.com