Fapte Despre Hipopotam

{h1}

Ipopotamii sunt mamifere unice amfibii și sunt a treia cea mai mare animale terestre de pe pământ.

Hipopotame (Hipopotamus amfibius) sunt animale mari, rotunde, pline de apă, care sunt native din Africa. Cuvântul "hipopotam" provine de la cuvântul grecesc pentru "cal de apă" sau "cal de râu", deși hipopotamii și caii nu sunt strâns legați. Cele mai apropiate rude vii cu hipopotamii sunt porcii, balenele și delfinii, potrivit Zoo din San Diego.

mărimea

Ipopotamii sunt animale foarte rotunde și sunt al treilea cel mai mare mamifer de pământ viu, după elefanți și rinichi albi, potrivit Animal Planet. Ele cresc între 3,3 și 5 metri lungime și 1,6 m înălțime la 1,0 m. Femeia medie cântărește aproximativ 3.000 lbs. (1.400 kilograme), în timp ce bărbații cântăresc între 3.500 și 9.920 lbs. (De la 1.600 la 4.500 kg), conform grădinii zoologice din San Diego.

habitat

Hipopotamii trăiesc în Africa sub-sahariană. Trăiesc în zone cu apă din abundență, deoarece își petrec cea mai mare parte a timpului scufundat pentru a-și menține pielea rece și umedă. Considerate animale amfibie, hipopotamii petrec până la 16 ore pe zi în apă, potrivit National Geographic.

Hipopotamii sunt fiare sociale, agățate în grupuri numite școli, balonări, păstăi sau asedii. Școlile hipopotamice constau de obicei din 10 până la 30 de membri, incluzând atât femele, cât și bărbați, deși unele grupuri au până la 200 de indivizi. Indiferent de mărime, școala este condusă de obicei de un bărbat dominant.

Hipopotamii sunt animale foarte zgomotoase. Zâmbetele, gâdilele și șuierile lor au fost măsurate la 115 decibeli, conform Zoologiei din San Diego - cam același volum pe care l-ați obține la 4,6 m de difuzoare la un concert rock. Aceste creaturi în plină expansiune folosesc și vocalizări subsonice pentru a comunica.

Hipopotamii sunt agresivi și sunt considerați foarte periculoși. Au dinți și ochi mari pe care îi folosesc pentru combaterea amenințărilor, inclusiv a oamenilor. Uneori, tinerii lor cad victime ale temperamentului hipopotamilor adulți. În timpul unei lupte între doi adulți, un hipopotam tânăr prins la mijloc poate fi grav rănit sau chiar zdrobit.

Deși hipopotamii se mișcă ușor prin apă, de fapt nu pot înota. Conform grădinii zoologice din San Diego, aceste animale alunecă prin apă împingându-se de pe alte obiecte. Și pot rămâne sub apă până la 5 minute fără să vină pentru aer, conform National Geographic.

Fapte despre hipopotam: pentru

Hipopotamii înfometați și flămând

Hipopotamii au un apetit sănătos și mai ales erbivor. Adulții mănâncă aproximativ 80 kg. (35 kg) de iarbă în fiecare noapte, călătorind până la 10 mile (10 kilometri) într-o noapte pentru a le umple. De asemenea, mănâncă fructe pe care le găsesc în timpul epocării nocturne, potrivit National Geographic. Dacă mâncarea este rară, hipopotamii pot păstra mâncarea în stomac și pot merge până la trei săptămâni fără să mănânce.

Deși hipopotamii se credeau de mult timp exclusiv erbivori, studiul din 2015 publicat în revista Mammal Review a constatat că hipopotamii se hrănesc ocazional cu carcasele animalelor, inclusiv cu alte hipopoteze.

Hipopotamii pentru copii

Hipopotamii de sex feminin au o perioadă de gestație de opt luni și au un singur copil la un moment dat, potrivit Zoo din San Diego. La naștere, vițelul cântărește între 50 și 110 lbs. (23 - 50 kg). Pentru primele sale opt luni, vițelul alăptează în timp ce mama este pe uscat sau înoată sub apă pentru a alăpta. Când scufundă, vițelul își închide nasul și urechile pentru a bloca apa. Toți hipopotamii au această abilitate. De asemenea, hipopotamii au membrane care acoperă și protejează ochii în timp ce sunt sub apă.

La 5 până la 7 ani, vițelul hipopotamului este pe deplin matur, potrivit zoologiei din San Diego. Speranța medie de viață a unui hipopotam este de 36 de ani.

Atacuri asupra oamenilor

Hipopotamul este considerat cel mai mortal mamifer de pământ mare. Acești giganți semiacuatici ucid aproximativ 500 de oameni pe an în Africa, potrivit BBC. Ipopotamii sunt extrem de agresivi și sunt bine echipați pentru a produce daune considerabile oricărui lucru care rătăcește pe teritoriul lor.

De exemplu, în 2014, un hipopotam a atacat o barcă mică, neașteptată, plină de copii ai școlii nigeriene, ucidând doisprezece elevi și un profesor la bord, a informat un comunicat australian. Conflictele dintre oameni și hipopotami apar și atunci când hipopotamii rătăcesc pe uscat în căutarea hranei.

Hipopotamii au dinți mari. Nu te încurca cu ei.

Hipopotamii au dinți mari. Nu te încurca cu ei.

Stare de conservare

Conform Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (UICN), hipopotamul comun nu este pus în pericol, dar este vulnerabil la dispariție. UICN estimează că între 125.000 și 148.000 de hipopopi rămân în sălbăticie. Braconajul și pierderea habitatului au redus numărul global al hipopotamului la sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2000, dar populația s-a plătit de atunci, datorită forțelor de ordine mai stricte, potrivit UICN.

Ipopotamii invazivi

Domnul notoriu al drogurilor, Pablo Escobar, a păstrat faimos hipopotamii, girafele, elefanții și alte animale exotice pe moșia sa din nord-vestul Columbia. Când Escobar a fost ucis în 1993, guvernul columbian a confiscat toate bunurile sale, inclusiv menageria. Majoritatea animalelor sale au fost transferate în grădini zoologice și acvarii, dar cei patru hipopotamici au fost lăsați să se arate singuri.
Aceste patru animale au pornit pe căile navigabile din Columbia, unde s-au înmulțit. Astăzi, între 40 și 60 dintre descendenții lor cutreieră peisajul, potrivit unei investigații efectuate de biologii de la Universitatea din California, San Diego.
Această populație invazivă reprezintă o amenințare pentru comunitate, deoarece hipopotamii călcă ocazional culturile și taxează oamenii. Cu toate acestea, mulți columbieni s-au îndrăgit de ungulatele neinvitate și s-au opus vehement înlăturarii lor. Unii oameni de știință se tem însă că prezența continuă a animalelor ar putea avea consecințe nedorite.
"Riscul pentru specii autohtone - cum ar fi manatele, țestoasele și peștele - este mare, iar efectul asupra mediului este imprevizibil", a declarat Nelson Aranguren-Riaño, biolog la Universitatea Pedagogică și Tehnologică din Columbia, într-un comunicat.

Oficialii colegiului faunei sălbatice au sterilizat o mână de hipopotam masculi în încercarea de a încetini creșterea populației, dar în prezent nu există planuri de relocare sau sterilizare a întregii populații.

Citire ulterioară:

  • Grădina zoologică din San Diego: Hipopotam
  • Animal Planet Hippo Facts
  • Fișa africană a vieții sălbatice: Hipopotam

Acest articol a fost actualizat pe 1 noiembrie 2018, de către colaboratorul WordsSideKick.com Annie Roth.






Descoperiri Științifice

Cercetare


Science News


Surprinde! Mintea Subconștientă Este Super Detector De Minciună
Surprinde! Mintea Subconștientă Este Super Detector De Minciună

Top 5 Experimente De Guvern Nebun
Top 5 Experimente De Guvern Nebun

O Stea În Scobitoarea Cea Mare Este Un Invadator Străin
O Stea În Scobitoarea Cea Mare Este Un Invadator Străin

Scheletul Înrădăcinat Ar Putea Fi Printre Cele Mai Vechi Din America
Scheletul Înrădăcinat Ar Putea Fi Printre Cele Mai Vechi Din America

Vulcanii Sunt Vii Cu Sunetul Magmei
Vulcanii Sunt Vii Cu Sunetul Magmei


RO.WordsSideKick.com
Toate Drepturile Rezervate!
Reproducerea Oricăror Materiale Permise Prostanovkoy Doar Link-Ul Activ La Site-Ul RO.WordsSideKick.com

© 2005–2020 RO.WordsSideKick.com