Fapte Despre Babuini

{h1}

Babuinii sunt cele mai mari maimuțe din lume. Au fețe și mănuși distinctive.

Babuinii sunt unele dintre cele mai identificabile din lumea maimuței. Au păruri de o parte și de alta a fețelor și funduri mari, fără păr, care se pot înroși. Aceste maimuțe din lumea veche, de asemenea, nu au cozi prehensile precum alte maimuțe, ceea ce înseamnă că nu-și folosesc coada ca o mână.

mărimea

Babuinii sunt cele mai mari maimuțe din lume, potrivit National Geographic. De la cap până jos, babuinii cresc la 20 până la 34 de centimetri (60 până la 86 de centimetri), iar cozile lor adaugă o lungime suplimentară de 16 până la 23 inci (41 până la 58 cm). Ele cântăresc la fel de mult ca un copil uman - 33 la 82 lbs. (22 - 37 kilograme).

habitat

Babuinii se găsesc doar într-o zonă foarte specifică a lumii: Africa și Arabia. Patru specii, chacma, măslinul, galbenul și Guinea, trăiesc în savane. Alții trăiesc în alte habitate semi-aride, deși unii babuini pot fi uneori găsiți în pădurile tropicale. Babuinul Hamadryas trăiește pe dealurile de-a lungul Mării Roșii.

Spre deosebire de alte maimuțe, babuinii stau pe pământ o mare parte a timpului. Cu toate acestea, ei dorm, mănâncă sau veghează în copaci.

obiceiuri

Babuinii sunt creaturi foarte sociale. Grupuri de babuini sunt numiți trupe, iar o trupă poate conține zeci până la sute de membri. Cele mai mari trupe au până la 300 de membri, conform Federației Africane pentru Sălbăticie. Trupele se îngrijesc, dorm și se protejează reciproc.

Tinerii babuini din trupă vor juca și ei împreună. Jocurile includ lupta, balansarea din viță de vie și goana.

Un bărbat dominant conduce de obicei trupa. Masculii sunt, de obicei, clasificați în poziție dominantă în funcție de vârstă și mărime, în timp ce femelele sunt de obicei clasificate după ordinea nașterii.

Cura de slabire

Ca omnivore, babuinii mănâncă o gamă largă de carne și plante. Alimentele tipice din dieta unui babuin includ ierburi, fructe, semințe, rădăcini, scoarță, rozătoare, păsări și puii de antilope, oi și alte mamifere. Ba chiar mănâncă alte maimuțe. Uneori, babuinii își fac dăunători singuri consumând culturi din apropierea caselor lor.

O babuină de sex feminin cu copilul ei.

O babuină de sex feminin cu copilul ei.

Descendenți

Când un babuin feminin este gata să se împerecheze, fundul ei devine umflat și roșu ca semn pentru bărbați. Creșterea fundului a fost înregistrată la 16,5 cm (6,5 inci). [Înrudit: Marile buturi pot minți: Babuinii boticulari pot să nu fie mai fertili]

După împerechere, o femelă babuină are o perioadă de gestație de aproximativ șase luni. În mod obișnuit, o femelă va da naștere doar unei descendențe la un moment dat, deși gemeni au fost înregistrați.

Bebelușii sunt numiți sugari. Sugarii cântăresc aproximativ 2 kg. (1 kg) la naștere și se agață de mama lor agățându-se de blana pieptului în timp ce merge pe tot parcursul zilei. Ei beau laptele mamei lor până când încep să se înțepe de la 3 până la 4 luni. Ca și în cazul bebelușilor umani, înțărcarea poate fi un proces îndelungat, plin de chinuri.

Cu puțin înainte ca un babuin să împlinească 2 ani, începe să devină minor și crește o liră la fiecare trei luni, conform proiectului de cercetare Amboseli Baboon. Ei devin maturi la vârsta cuprinsă între 6 și 8 ani.

De obicei, bărbații își părăsesc trupele când devin adulți în timp ce femelele stau. Bărbații se vor alătura adesea cu alte trupe și vor pleca din nou de mai multe ori de-a lungul vieții.

Babuinii pot trăi până la 30 de ani în sălbăticie. Babuinii de sex feminin se pot reproduce chiar și atunci când îmbătrânesc foarte mult, spre deosebire de femeile umane.

Clasificare / taxonomie

Iată taxonomia babuinilor, conform Sistemului de Informații Taxonomice Integrate:

regat: Animalia
Subregnul: Bilateria
Infrakingdom: Deuterostomie
încrengătură: Chordata
Subîncrengătura: Vertebrate
Infraphylum: Gnathostomata
superclasei: Tetrapoda
Clasă: Mammalia
Subclasă: Theria
Infraclasa: Eutheria
Ordin: Primate
subordin: Haplorrhini
Infraorder: Simiiforme
superfamiliei: Cercopithecoidea
Familie: Cercopithecidae
subfamilia: Cercopithecinae
Trib: Papionini
Gen: Papio
specie:

  • Papio anubis (babuin de măsline)
  • Papio cynocephalus (babuin galben)
  • Papio hamadryas (Babuinul Hamadryas)
  • Papio kindae (Babou Kinda)
  • Papio papio (Babuinul din Guinea)
  • Papio ursinus (babuin Chacma)

De asemenea, babuinii Gelada sunt membri ai tribului Papionini, dar se află într-un gen diferit. Numele lor științific este Theropithecus Gelada.

Baboane de îngrijire

Baboane de îngrijire

Stare de conservare

Pradatorii primari ai babuinilor sunt oamenii, ghepardii si leopardele. Potrivit Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii și a Resurselor Naturale lista roșie a speciilor amenințate, nicio specie babuină nu este pusă în pericol. Toate sunt enumerate ca fiind cele mai puțin preocupate, cu excepția uneia.

Babuinul din Guineea este menționat ca fiind aproape amenințat, deoarece se crede că ar putea să fi pierdut între 20 și 25 la sută din raza de acasă în ultimii 30 de ani. Această pierdere a gamei se datorează mult agriculturii și vânătorii umane.

Alte fapte

Bebelușii pot vorbi, într-un fel. Au cel puțin 10 vocalizări diferite pe care le folosesc pentru a comunica.

Oamenii și babuinii sunt strâns legate. Acestea au o similaritate genetică de 94 la sută, potrivit proiectului de cercetare Amboseli Baboon.

Babuinii Gelada au trei tipuri distincte de căscări pe care le folosesc pentru a comunica.

Resurse aditionale

  • Animal Diversity Web: Gelada Baboon
  • Web Diversity Animal: Baboon galben
  • Proiectul Amboseli Baboon Research






Descoperiri Științifice

Cercetare


Science News


Crocodilul Antic Purta Scut Pe Capul Său
Crocodilul Antic Purta Scut Pe Capul Său

De Ce Tweet-Ul Lui Trump Despre (Nu) Mergând Pe Lună Este O Problemă Pentru Explorarea Spațiului
De Ce Tweet-Ul Lui Trump Despre (Nu) Mergând Pe Lună Este O Problemă Pentru Explorarea Spațiului

Rare Video: Puii Pe Cale De Dispariție Ies Din Cuib
Rare Video: Puii Pe Cale De Dispariție Ies Din Cuib

Abator De Rechini: 73 De Milioane Uciși În Fiecare An
Abator De Rechini: 73 De Milioane Uciși În Fiecare An

Microbii Din Gut Pot Influența Creierul?
Microbii Din Gut Pot Influența Creierul?


RO.WordsSideKick.com
Toate Drepturile Rezervate!
Reproducerea Oricăror Materiale Permise Prostanovkoy Doar Link-Ul Activ La Site-Ul RO.WordsSideKick.com

© 2005–2020 RO.WordsSideKick.com