Fapte Despre Hiene

{h1}

Hienele nu râd și nu au legătură cu câinii. Sunt un grup divers de mamifere care se găsesc în principal în africa.

Există multe concepții greșite despre hiene. Nu sunt doar niște spargeri. Nu toți râd. Nu sunt câini sălbatici. Nici măcar nu au legătură cu câinii. Iată câteva fapte pentru a clarifica aceste concepții greșite.

Mărime și descriere

Desi multa lume compara hienele cu cainii, ei sunt de fapt mult mai mult ca pisicile. De fapt, aceștia sunt membri ai subordonării Feliformia, care este o clasificare pentru carnivorele asemănătoare pisicii, conform Sistemului Informatic Taxonomic Integrat (ITIS). Există patru specii din familia hienelor și acestea variază ca mărime.

Hiena localizată

Hiena reperată este cea mai mare specie și crește până la 1,2 până la 1,8 metri lungime și 77 până la 81 de centimetri înălțime de la 22 până la 81 de centimetri. Au o greutate de 88 - 190 lbs. (40 - 86 kg). Spre deosebire de alte specii, femele observate sunt cu 10% mai grele decât bărbații, conform zoologiei din San Diego.

Paltonul de hienă reperată este nisipos, gălbuie sau gri, conform Animal Diversity Web (ADW). Are pete maro închis sau negru peste cea mai mare parte a corpului.

Hiena maro

Hienele brune sunt a doua ca mărime, cuprinse între 51 și 63 cm (130 până la 160 cm) și cântăresc între 75 și 160 lbs. (34 până la 72,6 kg), conform ADW. Hienele brune pot fi deosebite de alte hiene prin părul lung și coafat, care este maro închis sau negru pe corp și bronzat pe umeri și gât. Părul de pe gât crește la aproximativ 30,5 cm, în contrast cu părul scurt de pe picioare, față și urechi. Coada este scurtă și stufoasă. Frunzele, care sunt în dungi orizontale, sunt mult mai lungi și mai masiv construite decât picioarele posterioare, oferind hienei maro aspectul că urcă mereu pe un deal.

Hiena cu dungi

Hiena cu dungi are o lungime de 39 până la 45 cm (100 până la 115 cm) și 26 până la 30 cm înălțime de la laba până la umăr, conform zoologiei din San Diego. Cozile lor adaugă încă 30 până la 40 cm și cântăresc între 57 și 90 lbs. (26 până la 41 kg). Hienele cu dungi au părul lung, care este de culoare gri până la culoarea paie. Mușchiul lor este negru și există dungi negre pe cap, tors și picioare.

Un aardwolf iese la apusul soarelui.

Un aardwolf iese la apusul soarelui.

lup de pământ

Aardwolves este cea mai mică specie de hienă. Au o greutate de la 17.6 la 30.8 lbs. (8 până la 14 kg), iar lungimea lor variază între 33 și 41 cm (85 până la 105 cm) - și aproximativ o pătrime din aceasta este coada, conform ADW. Aardwolves-urile seamănă cu hienele în dungi, cu o textură și culoare similare din blană.

habitat

Unde trăiesc hienele depinde de tipul lor. Hienele brune au o rază foarte limitată și trăiesc doar în Africa de Sud, inclusiv în deșerturile Kalahari și Namib. De obicei, acestea se găsesc între granița dintre Angola și Namibia și râul Orange din Africa de Sud.

Există două populații distincte de aardwolves. O subspecie locuiește în sudul Zambiei, Angola și Mozambic, precum și în nord-estul Ugandei și Somaliei. Celelalte subspecii se extind în Tanzania centrală, Etiopia, Sudan și Egipt.

Hienele cu dungi variază din nordul Africii până în sudul Siberiei.

Hienele cu dungi variază din nordul Africii până în sudul Siberiei.

Hienele localizate au o rază de acțiune ceva mai mare și locuiesc la sud de deșertul Sahara. Ele apar în întreaga Africa sub-sahariană și sunt cei mai numeroși prădători mari din Serengeti.

Hiena cu dungi are cea mai mare gamă dintre toate. Locuiește în nordul și nord-estul Africii, Orientul Mijlociu și Asia, până la sudul Siberiei.

Hienele se pot adapta la aproape orice habitat și se găsesc în pajiști, păduri, savane, margini de pădure, sub-deșerturi și munți cu o înălțime de până la 3962.4 m), potrivit National Wildlife Foundation.

obiceiuri

Hienele sunt foarte sociale și trăiesc în grupuri numite clanuri. Clanurile pot avea până la 80 de membri, potrivit National Wildlife Foundation.

Nu numai că femelele de hienă reperată sunt mai mari, ci sunt și mai agresive și sunt dominate în clanurile lor. Toate femelele au un rang mai mare decât bărbații din clan. Cu toate acestea, hienele și aardwolvele brune și cu dungi au clanuri dominate de bărbați.

Cura de slabire

Aardwolves sunt insectivore și mănâncă doar termite. Deși termitele secretă o toxină, aardwolves nu pare să fie afectată de aceasta, potrivit ADW. Consuma termitele, lingându-le de pe suprafețe cu o limbă plată și lipicioasă. Pot consuma 30.000 de termite în fiecare seară.

Celelalte specii de hiena sunt carnivorele, ceea ce înseamnă că mănâncă doar carne. Se știe că profită de uciderea altor animale pentru mese ușoare, dar nu sunt doar îngrijitori. De asemenea, aceștia își vânează și își umplu dieta cu urzeală, antilop, hipopotam, păsări, șacali, șopârlă, pește, șerpi, vulpi, porcupine, ouă și insecte.

Mărimea mesei este adesea determinată de cât de mare este clanul hienei. Clanurile lucrează împreună pentru a da jos prada, deci cu cât este mai mare animalul, cu atât mai mulți membri ai clanului trebuie să aibă un omor de succes.

Adesea ascund mâncare suplimentară în găurile de udare, deoarece nimic nu este irosit. Hienele vor mânca fiecare parte a unui animal, inclusiv oase și copite. [Galeria de imagini: Hienele la ucidere]

Hienele brune au părul lung și coafat în comparație cu alte specii.

Hienele brune au părul lung și coafat în comparație cu alte specii.

Descendenți

Matarea se întâmplă de obicei în afara clanului. Bărbații și femeile care nu au legătură se vor împlini după un cuplu care poate dura câteva zile. După o gestație de aproximativ trei luni, hienele feminine dau naștere la două până la patru tinere, potrivit ADW. Hienele pentru bebelusi se numesc pui.

Mamele dintr-un clan vor împărtăși responsabilitatea de a alăpta reciproc tinerii și alți membri ai conservei pot aduce mâncare în bătaie pentru puii.

Ochii lui Cub sunt închise sigilat pentru primele cinci până la nouă zile. La vârsta de 2 săptămâni, sunt gata să părăsească sala, dar nu mănâncă altceva decât laptele matern pentru primele șase luni și asistenta medicală de peste un an. La aproximativ 2 ani, puii sunt considerați maturi și gata să-și părăsească mama. Hienele trăiesc de obicei în jur de 10 până la 21 de ani.

Clasificare / taxonomie

Iată clasificarea hienelor, conform ITIS:

regat: Animalia
Subregnul: Bilateria
Infrakingdom: Deuterostomie
încrengătură: Chordata
Subîncrengătura: Vertebrate
Infraphylum: Gnathostomata
superclasei: Tetrapoda
Clasă: Mammalia
Subclasă: Theria
Infraclasa: Eutheria
Ordin: Carnivora
subordin: Feliformia
Familie: Hyaenidae
Genera & specii:

  • Crocuta crocuta (hena reperată)
  • Hyaena Brunnea (hiena maro)
  • Hyaena hyaena (hiena cu dungi)
  • Proteles cristata (Lup de pământ)

Stare de conservare

În prezent, în lume există aproximativ 10.000 de hiene adulte mature, potrivit National Wildlife Foundation. Singurul prădător al hienei sunt oamenii. Aceste animale pierd zone de roaming din cauza agriculturii și sunt împușcate în mod obișnuit de fermieri pentru atacarea animalelor.

Chiar și așa, hiena brună este singura în pericol de dispariție, în prezent. Hiena brună este clasificată ca aproape amenințată, potrivit Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (UICN). Acest lucru se datorează faptului că dimensiunea medie a populației globale este estimată sub 10.000 de persoane mature și se estimează că populația poate continua să scadă cu 10% în următoarele trei generații, ceea ce este egal cu 24 de ani.

Alte fapte

Hienele localizate pot rula până la 60 km / h.

Hienele localizate sunt cunoscute sub numele de "hienele care râd", deoarece au un apel distinct care sună ca râsul uman. Cu toate acestea, nu este deloc un râs. Acestea sună atunci când sunt emoționate, dar nervoase sau când se supun unei alte hene. Hienele localizate fac, de asemenea, alte 10 vocalizări pentru a comunica cu clanul lor.

Hienele cu dungi, spre deosebire de hiena localizată, de obicei nu fac zgomot și comunică cu mișcările corpului.

Oamenii maasai din Kenya și Tanzania își lasă morții pentru a fi mistuiți de hiene în loc să îi îngroape, potrivit National Geographic.

Resurse aditionale

  • BBC: Hyena care și-a făcut casa într-un pachet de lupi
  • Grupul de specialiști IUCN Hyaena
  • Revista Smithsonian: Cine râde acum?






Descoperiri Științifice

Cercetare


Science News


Particulă Fantomatică Fără Masă În Cele Din Urmă Creată În Laborator
Particulă Fantomatică Fără Masă În Cele Din Urmă Creată În Laborator

Statui De Piatră Feminine Revelate În Mormântul Grecesc Antic
Statui De Piatră Feminine Revelate În Mormântul Grecesc Antic

Cum Arată Pământul Din Stația Spațială?
Cum Arată Pământul Din Stația Spațială?

Sexul Cu 2 Parteneri Înainte De Căsătorie Crește Riscul De Divorț
Sexul Cu 2 Parteneri Înainte De Căsătorie Crește Riscul De Divorț

De Ce Luna Are Faze?
De Ce Luna Are Faze?


RO.WordsSideKick.com
Toate Drepturile Rezervate!
Reproducerea Oricăror Materiale Permise Prostanovkoy Doar Link-Ul Activ La Site-Ul RO.WordsSideKick.com

© 2005–2020 RO.WordsSideKick.com