Fapte Despre Șobolani

{h1}

Șobolanii sunt rozătoare cu coadă subțire, de dimensiuni medii, care se găsesc în toată lumea.

Șobolanii sunt rozătoare cu coadă subțire, de dimensiuni medii, originare din Asia și Australia, dar care se găsesc acum în întreaga lume. „Șobolanii adevărați” sunt membri ai genului Rattus, dar alte genuri de rozătoare sunt, de asemenea, denumite șobolani și au multe dintre aceleași caracteristici. Șobolanii se diferențiază de șoareci fiind mai mari, cu corpuri mai lungi, mai subțiri și picioare lungi.

mărimea

Conform Sistemului de Informații Taxonomice Integrate (ITIS) există mai mult de 60 de specii de șobolan, ceea ce înseamnă că vin în toate mărimile. Conform Encyclopedia Britannica, acestea sunt de obicei de 5 centimetri (12 centimetri) sau mai mult. Cea mai mare specie este șobolanul de lână Bosavi, care a fost descoperit în 2009 în pădurea tropicală din Papua Noua Guinee (și încă nu are un nume științific). Este cam de dimensiunea unei pisici - 82 cm (32,2 inci) de la nas la coadă și cântărește aproximativ 3,3 lbs. (1,5 kilograme), conform CNN. Unul dintre cei mai mici șobolani este șobolanul vietnamez al lui Osgood. De obicei este lung de 12 până la 17 cm.

Conform Australian Broadcasting Corp., șobolanii masculi sunt numiți dolari; femelele sunt. Bebelușii sunt numiți pui sau pisoi. Un grup de șobolani este numit o nenorocire.

habitat

Șobolanii se găsesc în toată lumea. De exemplu, șobolanul de orez se găsește în sud-estul Asiei, șobolanul de mlaștină australian se găsește în estul Australiei, iar șobolanul Norvegiei, numit și șobolani bruni, se găsește pe toate continentele lumii, cu excepția Antarcticii, potrivit diversității animale. Web la Universitatea din Michigan.

Șobolanul maro și șobolanul de casă sunt cei mai obișnuiți șobolani din lume, deoarece au dus bărci în fiecare țară în ultimele secole. Șobolanii de casă, de obicei, plac climatul mai cald, în timp ce șobolanii bruni trăiesc în climat temperat. De obicei trăiesc oriunde trăiesc oameni. Multe specii de șobolan trăiesc și în copaci.

obiceiuri

În general, șobolanii trăiesc pentru furaje și se împerechează. Majoritatea șobolanilor sunt nocturne, deși șobolanul brun este adesea treaz ziua sau noaptea.

Șobolanii se lipesc de obicei în grupuri numite pachete. Pachetele noi se formează atunci când un bărbat și o femelă pleacă singuri și cuibăresc într-o zonă care nu conține deja un pachet. Șobolanii maro sunt, de obicei, conduși de cel mai mare mascul din ambalaj. Alți șobolani pot avea mai mulți bărbați sau femele dominante într-un ambalaj.

Șobolanul Norvegiei (Rattus norvegicus),

Șobolanul Norvegiei (Rattus norvegicus),

Cura de slabire

Șobolanii sunt omnivori, dar mulți preferă carnea atunci când o pot obține. Șobolanii casnici și bruni folosesc de obicei oamenii pentru sursa lor primară de hrană. Vor scăpa prin gunoi sau vor mânca orice mâncare rămasă neprotejată.

Șobolanii au fost, de asemenea, cunoscuți că mănâncă cereale sau ucid insecte, creaturi de apă precum melci, pești și midii, păsări mici, mamifere și reptile pentru hrană. Alți șobolani, precum șobolanul cu coada albă Sulawesi și șobolanul Hoffman, preferă târgul vegetarian, cum ar fi semințele și fructele, potrivit Encyclopedia Britannica.

Descendenți

Înainte de a se naște puii, șobolanii construiesc cuiburi din orice material care poate fi hrănit din zonă, inclusiv ramuri, iarbă, gunoi și hârtie. Aceste cuiburi sunt de obicei construite în crepe, în copaci putrede sau în clădiri.

Șobolanii, în general, sunt mașini pentru fabricarea bebelușilor. Șobolanii de sex feminin se pot împerechea de aproximativ 500 de ori într-o perioadă de șase ore, iar șobolanii maro pot produce până la 2.000 de urmași într-un an, potrivit Discover Magazine. Șobolanii bruni pot avea până la 22 de tineri simultan, deși opt sau nouă este mai mult ca medie. Șobolanii tropicali tind să aibă doar unu până la șase copii simultan.

După o perioadă de gestație de 21 până la 26 de zile, se nasc copii care cântăresc doar în jur de 6 până la 8 grame (.21 până la 28 de uncii), potrivit American Fancy Rat and Mouse Association. Până la vârsta de trei luni, șobolanul maro este gata să se reproducă. Șobolanii trăiesc de obicei în jur de doi sau trei ani. Majoritatea șobolanilor din casă - 91 până la 97 la sută - mor în primul an de viață, potrivit Universității din Michigan.

Clasificare / taxonomie

Iată taxonomia șobolanilor conform ITIS:

  • Regatul: Animalia
  • Subkingdom: Bilateria
  • Infrastructura: Deuterostomie
  • Phylum: Chordata
  • Subphylum: Vertebrata
  • Infraphylum: Gnathostomata
  • Superclasa: Tetrapoda
  • Clasa: Mammalia
  • Subclasa: Theria
  • Infraclasa: Eutheria
  • Comanda: Rodentia
  • Subordonare: Myomorpha
  • Superfamilia: Muroidea
  • Familie: Muridae
  • Subfamilia: Murinae
  • Gen: Rattus

Speciile includ:

  • Rattus argentiventer - Șobolan de orez
  • Rattus hoffmanni - Șobolanul lui Hoffmann, Sulawesi
  • Rattus lutreolus - Șobolan de mlaștină australian
  • Rattus norvegicus - șobolan norvegian sau șobolan maro
  • Rattus osgoodi - Șobolanul vietnamez al lui Osgood
  • Rattus rattus - Șobolan de casă sau șobolan negru
  • Rattus xanthurus - Șobolan de nord-est Xanthurus sau șobolan cu coadă albă Sulawesi

Stare de conservare

Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (UICN) enumeră 16 specii de șobolani pe lista sa roșie a speciilor amenințate. Sunt considerate amenințate de dispariție din cauza pierderii habitatului și a scăderii populației.

Aproape amenintat

  • Rattus elaphinus (Șobolan Arhipelag Sula)
  • Rattus feliceus (Șobolan Spiny Seram Island)
  • Rattus jobiensis (Șobolan Yapen)

vulnerabil

  • Rattus hoogerwerfi (Șobolanul lui Hoogerwerf sumatran)
  • Rattus palmarum (Șobolanul lui Zelebor lui Nicobar)
  • Rattus richardsoni (Șobolan de ghețar)
  • Rattus satarae (Șobolan de pădure Sahyadris)
  • Rattus stoicus (Șobolan Andaman)
  • Rattus xanthurus (Șobolan Xanthurus de nord-est)

pe cale de dispariție

  • Rattus burrus (Șobolanul lui Miller Nicobar)
  • Rattus hainaldi (Șobolanul Insulei Flores din Hainald)
  • Rattus lugens (Șobolan Arhipelag Mentawai)
  • Rattus montanus (Șobolan de munte din Sri Lanka)
  • Rattus ranjiniae (Șobolanul lui Ranjini)
  • Rattus simalurensis (Șobolan Arhipelag Simalur)
  • Rattus vandeuseni (Șobolanul lui Van Deusen)

Alte fapte

Șobolani de casă și de șobolan au făcut ca o serie de specii de mamifere, păsări și reptile să dispară, în special pe insulele oceanice, potrivit Encyclopedia Britannica. De asemenea, s-au răspândit de boli printre oameni, inclusiv ciuma bubonică.

Șobolanii nu sunt deloc răi. Șobolanii bruni sunt folosiți în laboratoare pentru cercetare. De fapt, potrivit Fundației pentru Cercetări Biomedicale, 95% din toate animalele de laborator sunt șoareci și șobolani.

Dintii din față ai unui șobolan cresc între 11 și 14 cm în fiecare an, în conformitate cu Discover Magazine.

Resurse aditionale

  • Descoperiți revista: 20 de lucruri pe care nu le știați despre șobolani
  • Centrul de Internet pentru daune și gestionare a vieții sălbatice: Rats Norway
  • Serviciul de pește și animale sălbatice din SUA: fapte despre șobolani






Descoperiri Științifice

Cercetare


Science News


Sezonul Nașterii Vă Poate Afecta Restul Vieții
Sezonul Nașterii Vă Poate Afecta Restul Vieții

Cum Afectează Lungimea Spermei Fertilitatea
Cum Afectează Lungimea Spermei Fertilitatea

Scorpionfish „Starburst” De Culoare Vibrantă Descoperit În Caraibe
Scorpionfish „Starburst” De Culoare Vibrantă Descoperit În Caraibe

Națiunea Fast Food: Americanii Gătesc Mai Puțin Decât Orice Țară Dezvoltată
Națiunea Fast Food: Americanii Gătesc Mai Puțin Decât Orice Țară Dezvoltată

Conexiunile Creierelor Distribuie Gânditorii Creativi
Conexiunile Creierelor Distribuie Gânditorii Creativi


RO.WordsSideKick.com
Toate Drepturile Rezervate!
Reproducerea Oricăror Materiale Permise Prostanovkoy Doar Link-Ul Activ La Site-Ul RO.WordsSideKick.com

© 2005–2019 RO.WordsSideKick.com