Frenzii Care Se Hrănesc Cu Rechini De Balenă Mistifică, Iluminați Oamenii De Știință

{h1}

Grupuri de sute de rechini de balenă, cea mai mare specie de pește, care sunt agregate în apropierea peninsulei yucatan, oferă cercetătorilor posibilitatea de a studia aceste animale evazive.

Dacă anul acesta este ca ultimele, una dintre cele mai misterioase creaturi din lume va coborî curând pe apele din largul Peninsulei Yucatan. Apele albastre, bogate în plancton vor deveni un refugiu pentru toate sute de rechini de balene uriași, un eveniment anual cunoscut sub numele de "afuera".

Așa cum scriitorul Jim Tharpe a scris luni în Washington Post, rechinii se hrănesc cu ouă de pește de pe suprafața oceanului, într-o „masă învolburată”. Nicăieri altundeva nu se adună rechinii balenă în astfel de numere în viziunea deplină a ochilor umani - iar cercetătorii folosesc ocazia să afle mai multe despre acești giganți evazivi.

"În mod uimitor, cel mai mare pește din lume, care este rechinul balenă, este unul dintre cele mai puțin cunoscute", a declarat pentru WordsSideKick.com Rafael de la Parra, biolog și coordonator pentru conservarea rechinului balen din Mexic. [Imagini cu rechini de balenă]

Fiare mistere

Rechinii își trăiesc viața în mare parte din vedere. Se știe puțin despre unde merg și ce fac atunci când nu se află în grupuri de hrănire a apei superficiale precum cele din apele mexicane. Etichetele prin satelit, care transmit informații despre locul unde se află animalele, au dat câteva indicii, a spus Robert Hueter, directorul centrului de cercetare a rechinilor de la Laboratorul Mote Marine din Florida.

Hueter, de la Parra și colegii lor au urmărit 42 de rechini de balenă din zona Yucatanului cu etichete prin satelit din 2003. Au descoperit că animalele înoată pe distanțe masive. O femeie a apărut în emisfera sudică la jumătatea distanței dintre Brazilia și Africa. A călătorit cel puțin 4.500 de mile (7.242 de kilometri) în 150 de zile, fără a include scufundări la distanță verticală sau curbe pe ruta ei.

„Lucrăm la ipoteza că ei vor merge acolo pentru a da naștere puii lor, cel puțin acesta este un loc pe care îl duc”, a declarat Hueter pentru WordsSideKick.com. Teoria este în concordanță cu observațiile rechinilor de balenă mici din zonă, a spus el, dar până acum echipa nu a văzut o altă femeie să facă aceeași călătorie.

Rechini de balenă fac, de asemenea, scufundări adânci. Hueter, cel mai adânc observat, a spus Hueter, care se afla la 1.928 de metri sub 6.325 de metri sub suprafața oceanului - mai mult de o milă și un sfert. Rechinii fac aceste scufundări într-o alunecare lungă și lentă, a spus Hueter, determinând cercetătorii să speculeze că este o modalitate pentru animale de a acoperi distanțe lungi fără a cheltui multă energie.

Ghicitoare de reproducere

Motivul excursiilor la mare adâncime nu este singurul mister al rechinului de balenă. Nimeni nu știe nimic despre felul în care cresc animalele, a spus Jennifer Schmidt, biolog la Universitatea din Illinois din Chicago care a studiat genetica animalelor. Unul dintre studiile sale sugerează că rechinii de balenă pot salva spermatozoizii de la o singură împerechere pentru a fertiliza sarcini multiple, dar nu a fost observat niciodată un curte de rechini de balenă.

"Genetica ne spune că pare să existe un mare grad de migrație și întrepătrundere între animale din întreaga lume", a declarat Schmidt pentru WordsSideKick.com. „Trebuie să existe un loc unde masculii și femelele adulte se întâlnesc pentru a se reproduce, dar nu știm unde se află acel loc.”

Cele mai multe agregări de hrănire văzute în întreaga lume sunt formate din bărbați adolescenți, a spus Hueter. Rechinii care se hrănesc în Mexic sunt o felie ceva mai incluzivă de viață a rechinilor de balenă, fiind prezenți mai mulți adulți și femei. Totuși, raportul de sex este de 2,6 bărbați la fiecare femeie și nimeni nu știe de ce.

Scufundări pentru indicii

Cu toate acestea, studiile asupra freneziilor de hrănire din Yucatan au răspuns unor întrebări despre rechinii de balenă. Pentru unul: ce mănâncă? Rechinii sunt atrași de sit printr-o apariție de apă rece, bogată în nutrienți, care duce la înflorirea planctonului. Planctonul este principala sursă de susținere pentru acești rechini care alimentează filtrele. În special, zona aferentă - așa numită pentru că este „în afara” zonei protejate oficiale a rechinilor pentru guvernul mexican - este un loc de reproducere pentru un tip de ton numit micul ton. Peștele a născut probabil noaptea, a spus Schmidt, iar ouăle lor se ridică la suprafață dimineața.

Apoi, ea a spus, "rechinii intră și înoată literalmente la nivelul suprafeței, cu gura larg deschisă, pur și simplu golind ouăle."

Deoarece rechinii se hrănesc la suprafață, cercetătorii au putut să-și dea seama cum mănâncă, precum și cât de mult. Se dovedește că rechinii balenă au un sistem unic de filtrare: gurile lor sunt echipate cu tampoane care „arată ca niște tampoane scouring din bucătăria ta”, a spus Philip Motta, biolog la Universitatea din Florida din sud, care a studiat hrănirea rechinilor cu balena afuera. comportament.

Pe măsură ce rechinii înotă, apa lovește probabil aceste plăcuțe într-un unghi, a spus Motta pentru WordsSideKick.com. Apa continuă, dar planctonul este deviat spre partea din spate a gâtului. Configurația împiedică probabil blocarea filtrelor de filtrare, a spus Motta.

"Nu există niciun alt pește care să aibă așa ceva", a spus el.

Pentru toată dimensiunea lor (pot crește până la mai mult de 40 de metri sau 12 metri lungime), rechinii de balenă nu mănâncă atâtea calorii cum ar fi de așteptat. Potrivit cercetărilor făcute de Motta și colegii săi publicate anul trecut în revista Zoology, un rechin de balenă de 20 de metri (6,2 metri) este estimat să consume 6.721 de calorii (28.121 kilojoule) pe zi. În comparație, un om moderat activ ar trebui să consume aproximativ 2.500 de calorii pe zi.

Este imposibil să știm dinainte dacă rechinii vor rămâne „afuera” sau agregate în zona protejată în acest an, a spus de la Parra, însă echipa de cercetare intenționează să continue cercetările asupra geneticii, creșterii și mișcărilor rechinilor. De asemenea, monitorizează dacă ecoturismul afectează comportamentul rechinilor. Numeroase bărci duc turiștii către alimentația agregărilor pentru a se apropia de rechini, a spus Hueter, ceea ce este bun pentru conștientizarea conservării. Cu toate acestea, a spus el, mulți rechini prezintă deja semne de fugă cu elice și bărci, astfel încât ecoturismul poate fi o amenințare.

Hueter și echipa sa Mote Marine Lab nu sunt siguri dacă vor avea finanțare pentru a continua studiile în Mexic în această vară. Urmăresc câteva tag-uri de satelit rămase din anotimpurile anterioare, a spus Hueter. De asemenea, monitorizează populațiile de rechini din nordul Golfului Mexic, în căutarea contaminării din deversarea petrolului Deepwater Horizon din 2010. Probabil că va fi greu, a spus Hueter, dar echipa speră să extragă sânge din rechini de balenă pentru înot pentru a le verifica starea de sănătate. În calitate de hrănitori pentru filtre, a spus el, rechinii de balenă sunt deosebit de vulnerabili la poluarea oceanelor.

"Nu pot doar să-și țină gura închisă și să înoate departe și să se hrănească în altă parte", a spus Hueter. „Chiar dacă uleiul este prezent în microdropletele care au fost dispersate, ele procesează mult volum de apă și chiar și cea mai mică urmă de poluanți poate deveni concentrată pe branhii lor.”

Puteți urma WordsSideKick.com Scriitor senior Stephanie Pappas pe Twitter @sipappas.






Descoperiri Științifice

Cercetare


Science News


Galerie: A View Of Rat Island
Galerie: A View Of Rat Island

Dinozaurii Au Migrat Din Europa Ca Un Supercontinent Antic Broke Up
Dinozaurii Au Migrat Din Europa Ca Un Supercontinent Antic Broke Up

Ce Este Osul Amuzant?
Ce Este Osul Amuzant?

Ceasul Doomsday Este Încă Relevant?
Ceasul Doomsday Este Încă Relevant?

Comorile De Aur Descoperite În Mormântul Dinastiei Ming (Fotografii)
Comorile De Aur Descoperite În Mormântul Dinastiei Ming (Fotografii)


RO.WordsSideKick.com
Toate Drepturile Rezervate!
Reproducerea Oricăror Materiale Permise Prostanovkoy Doar Link-Ul Activ La Site-Ul RO.WordsSideKick.com

© 2005–2019 RO.WordsSideKick.com