Fapte De Struț: Cea Mai Mare Pasăre Din Lume

{h1}

Strucii sunt păsări mari, fără zbor, care trăiesc în savanele uscate, fierbinți și în pădurile africane.

Strucii sunt păsări mari, fără zbor, care au picioare lungi și un gât lung care iese dintr-un corp rotund. Masculii au o culoare albă-alb-negru, pe care o folosesc pentru a atrage femelele. Femelele, în schimb, sunt maro deschis.

Strucii sunt mai mari decât oricare altă pasăre din lume. Pot crește până la 2,7 metri înălțime și pot cântări până la 320 lbs. (145 de kilograme), potrivit African Wildlife Foundation, și ochii de struț au 2 cm (5 centimetri) în diametru - cel mai mare dintre orice animal terestru. Struțul este singura pasăre care are două degete la fiecare picior. Toate celelalte păsări au trei sau patru degete, conform American Ostrich Association.

Unde trăiesc struții?

Strucii sălbatici trăiesc în savanele uscate, fierbinți și în pădurile africane. Au cutreierat odată în Asia, Africa și Peninsula Arabică, dar din cauza faptului că au fost vânate atât de mult, gama struțurilor sălbatice a fost redusă la Africa sub-Sahariană, potrivit Muzeului de Zoologie al Universității din Michigan. Cu toate acestea, struțurile pot fi găsite în captivitate în întreaga lume.

Ce mănâncă struțurile?

Strucii sunt omnivore, ceea ce înseamnă că mănâncă atât vegetație, cât și carne. Deși preferă plantele - în special rădăcinile, semințele și frunzele -, de asemenea, mănâncă lăcuste, șopârlele, șerpii și rozătoarele, potrivit zoologiei din San Diego. Ei mănâncă, de asemenea, nisip și pietricele, pentru a ajuta la măcinarea mâncării în interiorul gâzele lor, care este o pungă mică în care mâncarea este zdrobită și sfărâmată înainte de a ajunge la stomac.

Strucii nu trebuie să bea apă; primesc toată apa de care au nevoie din plantele pe care le mănâncă. Cu toate acestea, beau dacă întâlnesc un orificiu de udare.

Pentru a atrage o femelă, un struț de sex masculin (arătat la dreapta, împletind o femeie) va face un mic dans în care se ghemuiește și alternează aducând aripile alb-negru înainte, una după alta.

Pentru a atrage o femelă, un struț de sex masculin (arătat la dreapta, împletind o femelă) va face un mic dans în care se ghemuiește și alternează aducând aripile alb-negru înainte, una după alta.

Obiceiuri de împerechere

Strucii masculi se numesc cocoși sau cocoși, iar femelele se numesc găini. Un grup de struți se numește turmă. Turmele pot fi formate din până la 100 de păsări, deși majoritatea au 10 membri, conform Zoo din San Diego. Grupul are un mascul dominant și o femeie dominantă și alte câteva femei. Masculii singuri vin și pleacă în perioada de împerechere.

Pentru a atrage atenția unei femele, masculii se înclină și își bat aripi spre exterior pentru a-și afișa penajul. Când sunt gata să se împerecheze, ciocul și strălucirea masculului vor deveni roșu strălucitor. Uneori, gâtul său își va schimba culoarea roșie pentru a se potrivi. Femeile își schimbă culoarea și atunci când sunt gata să se împerecheze. Penele lor vor transforma o culoare argintie, potrivit American Ostrich Association.

Ouă de struț și struți pentru bebeluși

Ouăle de struț au un diametru de 15 cm și pot cântări până la 3 kg. (1,3 kg). Ouăle sunt depuse într-un cuib comunal numit cuib de gunoi, care poate deține aproximativ 60 de ouă simultan. Masculii, precum și femelele stau pe ouă până când eclozează, ceea ce poate dura 42 până la 46 de zile.

Puii de struț sunt mai mari decât orice alt copil de pasăre. La naștere, puii pot fi la fel de mari ca puii. Bărbații și femelele au responsabilitatea de a avea grijă de tineri, potrivit zoologiei din San Diego. În timpul unui atac, bărbatul încearcă să-l ademene pe prădător să se îndepărteze de pui în timp ce aleargă pentru a se acoperi cu femela.

Până la șase luni, un pui este aproape la înălțimea maximă; la 3 sau 4 ani, va ajunge la maturitate. Un struț poate trăi 50 - 75 de ani.

Cea mai mare și mai grea pasăre vie, struțul este fără zbor și în schimb este construit pentru alergare. Cu picioarele sale puternice, struțul poate sprint în scurte rafale de până la 43 km / h și poate menține o viteză constantă de 31 mph (50 km / h).

Cea mai mare și mai grea pasăre vie, struțul este fără zbor și în schimb este construit pentru alergare. Cu picioarele sale puternice, struțul poate sprint în scurte rafale de până la 43 km / h și poate menține o viteză constantă de 31 mph (50 km / h).

Clasificare / Taxonomie

Strucii sunt în aceeași ordine ca și casuarele, emusul, kiwi și rheas. Taxonomia struțurilor, conform Sistemului informațional integrat de taxonomie (ITIS), este:

  • regat: Animalia
  • încrengătură: Chordata
  • Clasă: Aves
  • Ordin: Struthioniforme
  • Familie: Struthionidae
  • Gen și specie: Struthio camelus
  • subspecie: Struthio camelus camelus (struțul cu gât roșu sau nord-african), Struthio camelus molibbdhanes (Struț somalian), Struthio camelus massaicus (Struțul Masai), Struthio camelus australis (Struțul sud-african sau sudul)

Stare de conservare

Conform listei roșii a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (UICN), cele mai multe subspecii de struți nu sunt puse în pericol, deși populațiile lor sunt în scădere. Struțul somalian este listat ca fiind vulnerabil, deși populația lor nu este cunoscută. Se crede că se află într-un declin rapid.

Alte fapte

Poate părea uimitor faptul că picioarele subțiri ale unui struț își pot menține corpurile mari în poziție verticală. Picioarele lor sunt perfect plasate astfel încât centrul de greutate al corpului să se echilibreze deasupra picioarelor.

Picioarele subțiri le conferă o viteză mare și manevrabilitate. Aceștia pot rula până la 64,3 km / h pentru o perioadă de timp susținută, potrivit American Ostrich Association.

Spre deosebire de credința populară, struțurile nu își îngroapă capul în nisip, dar se întind cu capul pe pământ atunci când se simt amenințați. Se pare că struțul și-a îngropat capul, deoarece capul și gâtul se îmbină cu culoarea nisipului.

Strucii se luptă cu picioarele. Ei dau înainte pentru că aceasta este direcția în care se apleacă picioarele lor, potrivit American Ostrich Association. O lovitură solidă poate ucide un leu.

Pene de struț arată infundate, deoarece atârnă vag și nu se leagă ca pene de alte tipuri de păsări.

Resurse aditionale

  • Lista roșie a UICN: struț
  • Ghidul PBS Nature Critter: strucuri
  • Fundația pentru animale sălbatice africane: struț






Descoperiri Științifice

Cercetare


Science News


Oamenii De Știință Tocmai Au Găsit Limitele Rezistenței Umane
Oamenii De Știință Tocmai Au Găsit Limitele Rezistenței Umane

Codul De Zbor Da Vinci
Codul De Zbor Da Vinci

Herman Hallucinogen Este O Ademenire Fatală Pentru Turiștii Din New Age
Herman Hallucinogen Este O Ademenire Fatală Pentru Turiștii Din New Age

De Ce Ne Amintim Mai Bine Evenimentele Traumatice
De Ce Ne Amintim Mai Bine Evenimentele Traumatice

Cripta Familială A Cavalerului Medieval Posibil Descoperită
Cripta Familială A Cavalerului Medieval Posibil Descoperită


RO.WordsSideKick.com
Toate Drepturile Rezervate!
Reproducerea Oricăror Materiale Permise Prostanovkoy Doar Link-Ul Activ La Site-Ul RO.WordsSideKick.com

© 2005–2020 RO.WordsSideKick.com