Date Despre Ren

{h1}

Renul sau caribul sunt membri ai familiei căprioarelor. Nu zboară, dar au uneori nasul roșu.

Renii nu zboară, dar au uneori nasul roșu. Aceste animale fac parte din familia căprioarelor, sau Cervidae, care include căprioare, elan, alun și wapiti. La fel ca alții din familia lor, renii au picioare lungi, copite și furnici.

Renii sunt, de asemenea, numiți caribou, în funcție de locația lor. Se numesc renii în Europa, dar în America de Nord, renii se referă la populațiile eurasiatice, iar caribou se referă la populații sălbatice din America de Nord, conform zoologiei din San Diego. Renul se referă adesea și la animale domesticite, în timp ce caribul se referă la populații sălbatice.

Unii oameni de știință cred că renul a fost unul dintre primele animale domesticite. A fost domesticit pentru prima oară în urmă cu aproximativ 2.000 de ani, potrivit Smithsonian. Multe societăți arctice încă se bazează pe acest animal pentru hrană, îmbrăcăminte și materiale pentru adăpost.

mărimea

Renii masculi cresc până la 28 - 53 centimetri (70 - 135 centimetri) înălțime, de la copite până la umăr și lungime de aproximativ 1,8 până la 2,1 m (5,9 - 6,8 f). Femelele sunt, de obicei, mai mici, în jur de 1,7 până la 1,9 m lungime. Masculii cântăresc 143 până la 529 lbs. (65 până la 240 de kilograme), iar femelele cântăresc între 121 și 308 kg. (55 - 140 kg).

Aceste animale sunt singurul tip de căprioare în care renii atât masculi, cât și femele cresc furnici. Acești furnici cad și se regăsesc în fiecare an. Un bărbat poate crește până la 51 centimetri (130 centimetri) lungime și poate cântări până la 33 lbs. (15 kg), ceea ce le face foarte utile pentru luptă. Învelișul unei femele poate crește până la 20 cm (50 cm), conform Zoo San Diego.

Ren cu nas roșu

Secretul pentru schnozzle rozy de Rudolph este o rețea densă de vase de sânge în nasul său, au explicat oamenii de știință într-un articol din 2012 despre științele vii. Se pare că renii au 25 de procente mai multe capilare care transportă sânge roșu, bogat în oxigen în arhitectura lor nazală decât oamenii, au spus cercetătorii medicali din Olanda și Universitatea din Rochester din New York.

„În climatele mai reci… creșterea fluxului de sânge în nas va ajuta la menținerea [suprafaței] nasului cald”, a spus dr. John Cullen de la Universitatea din Rochester. Rețeaua densă de vase de sânge din nasurile de ren este de asemenea esențială pentru reglarea temperaturii interne a corpului animalului - la fel ca multe mamifere, renii nu transpiră.

Renele în mediul natural din nordul Scandinaviei.

Renele în mediul natural din nordul Scandinaviei.

habitat

Renii se găsesc în Alaska, Canada, Groenlanda, nordul Europei și Asia de nord în habitatele tundrei, munților și pădurilor. Domeniile lor de acțiune tind să fie mai mari de 190 km pătrați (500 kmp), conform Encyclopedia Britannica.

obiceiuri

Renii sunt creaturi foarte sociale. Se hrănesc, călătoresc și se odihnesc în grupuri numite turme. Aceste efective pot include de la 10 animale la câteva sute, conform zoologiei din San Diego. În primăvară, efectivele pot crește și mai mari - de la 50.000 la 500.000 de membri. Cirezile se deplasează adesea spre sud în jur de 1.000 de mile (1.600 km) până la 3.000 m (5.000 km) pentru a găsi mâncare în timpul iernii.

Cura de slabire

Renii sunt ierbivore, ceea ce înseamnă că mănâncă doar vegetație. Dieta lor poate include ierburi, ferigi, mușchi, ierburi, lăstari, ciuperci și frunze. În medie, un ren adult se mănâncă în jur de 9-18 kg. (4 până la 8 kg) de vegetație pe zi, conform grădinii zoologice din San Diego.

Iarna, renii trebuie să sape prin zăpadă pentru a găsi hrană. Sapa folosindu-și furnicile și mănâncă pe lichenele pline de energie, numite mușchi de ren.

Descendenți

Renii de sex feminin au o perioadă de gestație de aproximativ 7,5 luni și de obicei dau naștere unei singure tinereți la un moment dat, deși s-a descoperit că au până la patru tinere la un moment dat. La naștere, renul unui bebeluș, numit vițel, cântărește între 5 și 20 kg. (2,5 - 9 kg).

Viței sunt în stare să stea după prima oră de viață și într-o săptămână încep să mănânce alimente solide, pe lângă laptele mamei. Se cântăresc complet în șase luni și încep să crească primul set de furnici în jurul celei de-a doua zile de naștere. Renii devin maturi la 4 până la 6 ani și trăiesc între 15 și 18 ani.

Renii au nevoie de nasuri roșii pentru a face față temperaturilor de îngheț.

Renii au nevoie de nasuri roșii pentru a face față temperaturilor de îngheț.

Clasificare / taxonomie

Iată clasificarea renilor, în conformitate cu sistemul integrat de informații taxonomice (ITIS):

regat: Animalia
Subregnul: Bilateria
Infrakingdom: Deuterostomie
încrengătură: Chordata
Subîncrengătura: Vertebrate
Infraphylum: Gnathostomata
superclasei: Tetrapoda
Clasă: Mammalia
Subclasă: Theria
Infraclasa: Eutheria
Ordin: Artiodactila
Familie: Cervidae
subfamilia: Capreolinae
Gen: Rangifer
specie: Rangifer tarandus, și 14 subspecii

Stare de conservare

Renii sunt enumerați ca fiind vulnerabili de Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (UICN). Lista roșie a speciilor amenințate din cadrul UICN spune că specia are această distincție, deoarece a avut o scădere de 40 la sută a populației în ultimii 21 până la 27 de ani. În prezent, în America de Nord există aproximativ 3,5 milioane de cariburi, aproximativ 1 milion de renuri sălbatice în Eurasia și aproximativ 3 milioane de renuri domestice în nordul Europei, potrivit Encyclopedia Britannica.

Alte fapte

Renii de sex masculin își pierd furniculele în noiembrie, dar femelele își păstrează mult mai mult timp. Acest lucru înseamnă că renii lui Moș Crăciun trebuie să fi fost toți femei, deoarece sunt înfățișate ca având coarne pe 24 decembrie.

Renii sunt construiți pentru frig. Nasurile lor se încălzesc aer înainte de a ajunge la plămâni și corpurile lor, inclusiv copitele lor, sunt acoperite cu blană.

Aceste creaturi nu pot zbura, dar pot fugi. Conform grădinii zoologice din San Diego, acestea pot rula până la 80 km / h.

Resurse aditionale

  • Enciclopedia Britannica: ren
  • Universitatea din Alaska: Ren
  • Asociația proprietarilor și crescătorilor de reni






Descoperiri Științifice

Cercetare


Science News


Tick ​​Bites Tick! Micul Bărbat Pune Mușcătura Pe O Femelă Încurajată
Tick ​​Bites Tick! Micul Bărbat Pune Mușcătura Pe O Femelă Încurajată

Copilul Născut Însărcinat Cu Gemenii Ei Proprii
Copilul Născut Însărcinat Cu Gemenii Ei Proprii

Ploaie Puternică A Lui Ernesto Măsurată Din Spațiu
Ploaie Puternică A Lui Ernesto Măsurată Din Spațiu

Potrivire Genetică? Oamenii Se Căsătoresc Cu Cei Cu Adn Similar
Potrivire Genetică? Oamenii Se Căsătoresc Cu Cei Cu Adn Similar

Păianjen Mare, Cu Furori, Peștere, Cu „Colțurile Roșii” Descoperit
Păianjen Mare, Cu Furori, Peștere, Cu „Colțurile Roșii” Descoperit


RO.WordsSideKick.com
Toate Drepturile Rezervate!
Reproducerea Oricăror Materiale Permise Prostanovkoy Doar Link-Ul Activ La Site-Ul RO.WordsSideKick.com

© 2005–2020 RO.WordsSideKick.com