Date Despre Lemne

{h1}

Există 105 specii de lemuri și aproape toate sunt pe cale de dispariție.

Lemurile aparțin unui grup numit primate prosimiene, definite ca toate primatele care nu sunt nici maimuțe, nici maimuțe. Deși există multe specii de lemur, există foarte puțini indivizi. Lămâile sunt considerate cel mai pe cale de dispariție a animalelor de pe planetă. Aceste primate se găsesc doar într-o mică zonă a Pământului. Multe specii au un număr mic și în scădere.

mărimea

Există un număr de 105 specii de lămâie, și ele vin în mod natural într-o gamă largă de dimensiuni.

Cea mai mare specie de lemur este indri. Crește până la 24 până la 35 de centimetri (60 până la 90 de centimetri) lungime și cântărește 15,5 - 22 lbs. (7-10 kilograme).

Cele mai mici lămâi sunt lamaia de șoarece de la Madame Berthe, care crește până la 3,5 până la 4 inci (9 până la 11 cm) lungime, fără a număra coada. Coada adaugă doar 13 cm lungime. Aceste lămâi mici cântăresc doar o uncie (30 de grame).

Au fost odată lemuri care erau la fel de mari ca gorilele. Acestea sunt acum dispărute. [Madagascar sălbatic: Fotografii Reveal's Amazing Lemurs]

O lemură masculină cu ochi albaștri negri (<em></p>Eulemur flavifrons </em>) în Parcul Național Sahamalaza – Iles Radama.

O lemură masculină cu ochi albaștri negri (Flavifroni Eulemur) în Parcul Național Sahamalaza – Iles Radama.

habitat

Lemurii trăiesc doar într-un singur loc din lume, Madagascar și insulele Comoro din apropiere, care sunt în largul coastei Mozambicului din Africa. Ele ocupă numeroase habitate diferite: păduri de foioase uscate, păduri înverzite, păduri pluviale, zone umede și munți.

De exemplu, lamaia pitică a Sibree trăiește în pădurile tropicale la altitudini de peste 1.400 m (1.400 metri), conform Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (UICN). Lamaia cu culoare albă trăiește în pădurile tropicale, umede, iar lemurul cu burta roșie trăiește în pădurile pluviale de pe coasta de est. Lămâia brună a lui Sanford trăiește în păduri perenne și în păduri uscate de foioase.

obiceiuri

Lemurile sunt creaturi foarte sociale și trăiesc în grupuri numite trupe. Trupa lemurului cu coadă inelară este condusă de o femelă dominantă și poate include șase până la 30 de animale, potrivit National Geographic.

Când lămâiele sunt trează și active depinde de mărimea lor. Lămâiele mici sunt de obicei nocturne, ceea ce înseamnă că sunt active noaptea. Lemurile mai mari sunt considerate diurne, ceea ce înseamnă că sunt active în timpul zilei.

Unii lemuri nocturni trăiesc singuri, dar sunt încă sociali cu alți lemuri. Vor pleca singuri în timpul orelor de trezire, dar vor dormi cu grupuri de alți lemuri.

Majoritatea lămâilor își petrec timpul treaz în copaci. Dacă nu mănâncă, lămâii le place să se îmbrace reciproc sau să facă baie.

Cura de slabire

Unele lămâi sunt ierbivore, ceea ce înseamnă că nu mănâncă carne. Adoră fructele, dar vor mânca și flori, frunze, scoarță de copac și seva. Alte lămâi sunt omnivore și mănâncă o varietate de alimente care includ fructe, nectar, flori și frunze cu o parte a insectelor, păianjenilor și vertebrelor mici, potrivit World Animal Foundation.

Descendenți

Împerecherea în lumea lemurilor este o luptă cu cel mai puternic parfum. Masculii își pulverizează cozile cu secreții și le ondulează unul pe celălalt. Masculul cu cea mai mirositoare coadă câștigă dominanță.

Odată ce s-a împerecheat, femela va avea o perioadă de gestație de 102 până la 170 de zile, în funcție de specie. O femeie poate da naștere unu-șase bebeluși la un moment dat. Speciile mai mici de lemur tind să dea naștere mai multor bebeluși, potrivit zoologiei din San Diego.

Lămâii pentru bebeluși se numesc pui. Multe specii de lemuri se vor agăța de burtica mamei pentru primele trei-patru săptămâni de viață, iar puiul va merge pe spate până la vârsta de trei sau patru luni. La trei până la șase luni bebelușii sunt înțărcați.

Creșterea poate dura unul până la trei ani și jumătate, în funcție de specie. Acest lucru poate fi un timp scurt în comparație cu cât timp trăiesc lămâi. Unele lămâi pot trăi până la 30 de ani.

Lemurul mouse-ului cenușiu ( <i>Microcebus murinus </i>)

Lemurul mouse-ului cenușiu (Microcebus murinus)

Clasificare / Taxonomie

Aceasta este clasificarea lămâilor în conformitate cu sistemul integrat de informații taxonomice (ITIS):

regat: Animalia
Subregnul: Bilateria
Infrakingdom: Deuterostomie
încrengătură: Chordata
Subîncrengătura: Vertebrate
Infraphylum: Gnathostomata
superclasei: Tetrapoda
Clasă: Mammalia
Subclasă: Theria
Infraclasa: Eutheria
Ordin: Primate
subordin: Strepsirrhini
Infraorder: Lemuriforme
superfamiliei: Lemuroidea
Familie: Lemuridae
Genurile: Eulemur, Hapalemur, Lemur, Prolemur, Varecia
specie: 105 specii

Stare de conservare

Conform World Animal Foundation, 16% din totalul lămâilor sunt clasificate drept pe cale de dispariție critică, 23% sunt clasificate ca pe cale de dispariție, 25% sunt clasificate ca vulnerabile, 28% sunt „deficiente de date” și 8% sunt clasificate ca fiind cele mai puțin preocupate.

Lamaia pitică a Sibree este una dintre speciile enumerate ca pe cale de dispariție critică. Acest lucru se datorează faptului că populația mică este puternic fragmentată și în scădere, potrivit UICN. Lemura cu coloană albă, lemurul cu ochi albaștri și lămâia cu mongoose sunt, de asemenea, pe cale de dispariție critică.

Alte fapte

La fel ca câinii, lemurii au nasurile umede.

Deși în jurul aceleiași dimensiuni, lămâiele nu sunt la fel de inteligente ca maimuțele, potrivit Encyclopedia Britannica.

Lămâile pitice păstrează grăsime în cozi pentru hrănire în timpul anotimpurilor uscate, când rămân în stare latentă.

Lemura neagră cu ochi albaștri este singura primată, în afară de oameni, care are ochi albaștri, potrivit Zoo din San Diego.

Resurse aditionale

  • BBC: Viitorul Lemurilor din Madagascar
  • Conservarea internațională: Noua evaluare consideră că lemurii Madagascarului sunt cele mai amenințate specii de mamifere din lume
  • Scientific American: 90% din speciile de lemure sunt amenințate cu dispariția
  • Duke Lemur Center






Descoperiri Științifice

Cercetare


Science News


Întâlnirea Ozn-Ului Din 1808 Din Suedia
Întâlnirea Ozn-Ului Din 1808 Din Suedia

Meditarea Poate Face Ca Oamenii Să Se Simtă Mai Puțin Singuri, Spune Studiul
Meditarea Poate Face Ca Oamenii Să Se Simtă Mai Puțin Singuri, Spune Studiul

Acesta Este Modul În Care O Femeie A Murit Dintr-O Boală Transmisă Prin Căpușă Fără O Mușcătură De Căpușă
Acesta Este Modul În Care O Femeie A Murit Dintr-O Boală Transmisă Prin Căpușă Fără O Mușcătură De Căpușă

Când Va Rămâne Pământul Fără Mâncare?
Când Va Rămâne Pământul Fără Mâncare?

Dinozaur Cu Zodii De Crocodil Găsit În Australia
Dinozaur Cu Zodii De Crocodil Găsit În Australia


RO.WordsSideKick.com
Toate Drepturile Rezervate!
Reproducerea Oricăror Materiale Permise Prostanovkoy Doar Link-Ul Activ La Site-Ul RO.WordsSideKick.com

© 2005–2020 RO.WordsSideKick.com