Date Despre Șerpii Maro

{h1}

Șerpii bruni din america de nord sunt nonvenosi, spre deosebire de soiul australian, care este printre cei mai veninoși din lume.

Numele șarpe maro se referă la două genuri diferite de șerpi, găsite pe două continente diferite. Dacă sunteți în America de Nord, șarpele maro este numele comun pentru storeria, un șarpe mic, timid, nonvenos. Dacă sunteți în Australia, Papua Noua Guinee sau Papua de Vest, șarpele maro este numele comun pentru pseudonaja, un gen de șerpi extrem de veninoși, care include șarpele maro estic, considerat cel de-al doilea șarpe cel mai veninos din lume, potrivit Billabong Sanctuary.

storeria (Șarpe maro maro din America de Nord)

Caracteristici fizice

În America de Nord, „șerpii bruni sunt șerpi mici, subțiri și sunt de obicei bruni până la brun-roșiatic sau cenușii în colorație”, a spus Sara Viernum, fondatoarea Wisconsin, The Wandering Herpetologist. Au „două rânduri paralele de pete întunecate, care mărginesc o fâșie ușoară în josul spatelui [precum și] ventere palide cu mici pete întunecate de-a lungul marginilor”. (Venterul este un termen zoologic pentru partea inferioară; în acest caz, se referă la burtica șarpelui.)

Șerpii bruni din America de Nord sunt minusculi, cu o lungime cuprinsă între 25 și 53 centimetri, a spus Viernum. „Jucarii au un guler gălbuie în jurul gâtului și sunt de obicei mai colorați mai închis decât adulții cu un model slab remarcat în spate.”

Acești șerpi maro inofensivi sunt adesea confundați cu capul de cupru și uciși atunci când sunt depistați în zonele suburbane. Șerpii bruni și capetele de cupru au o colorație și tipare destul de diferite, însă, potrivit Laboratorului de Ecologie Savannah River. Copperheads au benzi distinctive în formă de clepsidră pe spate, spre deosebire de punctele negre mai subtile ale unui șarpe maro. Capetele de cupru tinere au vârfurile cozii de un galben strălucitor, în timp ce șerpii maronii tineri au inele de gât.

Interval și habitat

Șerpii bruni din America de Nord sunt răspândiți pe scară largă. Sunt comune în toată jumătatea estică a Statelor Unite, deși nu se aventurează în cote mari. De asemenea, se găsesc în sudul Canadei și în nordul Mexicului, conform Web Web Diversity Animal (ADW) de la University of Michigan.

Șerpii bruni sunt uneori denumiți „șerpi de oraș”, deoarece prospera în zonele rezidențiale. Potrivit Laboratorului de Ecologie Savannah River, aceștia sunt adesea cei mai comuni șerpi care se găsesc în zonele urbane. Aceștia petrec timp sub resturi urbane - grămezi de gunoi, materiale de construcție etc. - și alte forme de acoperire a solului, cum ar fi pietrele libere și rocile plate. Când nu sunt în oraș, șerpii bruni trăiesc în păduri, păduri de scrub și mlaștini. Șerpii bruni sunt destul de abundenți datorită capacității lor de a trăi într-o mare varietate de habitate.

obiceiuri

Șerpii bruni își petrec o bună parte din viața lor sub pământ sau sub stânci, așternuturi de frunze sau bușteni. În mare parte se aventurează seara sau noaptea, când sunt văzuți uneori traversând drumuri. Ei își părăsesc ascunzătorii în timpul ploilor abundente toamna și primăvara, conform cărții lui James H. Harding „Amfibieni și reptile regiunii Marilor Lacuri”.

Șerpii bruni hibernează în timpul iernii și uneori împărtășesc dens cu alți șerpi mici, nevinoși, precum șerpi cu zmeură, șerpi cu burta roșie și șerpi verzi netede, potrivit Harding.

Unii prădători ai șerpilor bruni sunt păsări de pradă, șerpi mai mari, broaște și broaște mari, nevăstuțe și pisici domestice și câini. „Sunt șerpi timizi, secreti, dar când sunt amenințați, își vor aplana corpul pentru a apărea mai mari și vor elibera un lichid musculos din cloaca”, a spus Viernum.

Cura de slabire

„Șerpii maro nu sunt veninoși”, a subliniat Viernum; oamenii nu au de ce să se teamă de ei. Își folosesc limbile furcate pentru a colecta substanțe chimice din aer pe care apoi le „miros”. Întrucât vânează în principal sub pământ și în întuneric, șerpii maro se bazează foarte mult pe acest sens pentru a găsi prada, potrivit ADW.

Șerpii bruni mănâncă mâncare ușor accesibilă atât în ​​subteran, cât și în aer liber. Sunt prădători primi ai melcilor, melcilor și viermilor de pământ și joacă un rol important în controlul populației acelor animale. De asemenea, sunt cunoscuți că mănâncă salamandre, gândaci și gruburi cu corp moale. Dintii si maxilarele lor sunt special adaptati pentru a trage rapid si usor melcii din scoici, a scris Harding.

Reproducere

Șerpii bruni se reproduc o dată pe an. Masculul urmărește o urmă de feromoni lăsată de femelă și apoi își folosește limba „mirositoare” pentru a verifica dublu că este potențial pereche. El înconjoară și o atinge în ceea ce Harding a considerat mișcări de curte și apoi introduce hemipenisul său în cloaca ei.

„Șerpii bruni din America de Nord sunt o specie purtătoare de vie (viviparoasă)”, a spus Viernum. Aceasta înseamnă că mamele nu depun ouă și nici ouăle nu eclozează în corpul ei (ovoviparitate). În mod obișnuit, ei dau naștere între 3 și 40 de tineri la sfârșitul verii. Ele ajung la maturitate sexuală la vârsta de aproximativ 2 ani.

Nu se cunoaște durata de viață a șerpilor bruni în sălbăticie, dar în captivitate trăiesc în jur de 7 ani, potrivit ADW.

Taxonomie / clasificare

Taxonomia șerpilor bruni din America de Nord, în conformitate cu sistemul integrat de informații taxonomice (ITIS), este:

regat: Animalia
Subregnul: Bilateria
Infrakingdom: Deuterostomie
încrengătură: Chordata
Subîncrengătura: Vertebrate
Infraphylum: Gnathostomata
superclasei: Tetrapoda
Clasă: Reptilia
Ordin: Squamata
subordin: Serpente
Infraorder: Aletinofidia
Familie: Colubridae
subfamilia: Natricinae
Gen: storeria
specie:

  • Storeria dekayi - Șarpele maroniu al lui Dekay, șarpele maro
  • Storeria hidalgoensis - Șarpele mexican cu burtă galbenă
  • Storeria occipitomaculata - Șarpele cu burta roșie
  • Storeria storerioides - Șarpele maro mexican
  • Storeria victa - Șarpele maroniu din Florida

Starea de pericol

Șerpii bruni sunt destul de obișnuiți și nu par a fi în pericol. Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (UICN) raportează că șarpele mexican cu burta galbenă de pe lista sa roșie a speciilor amenințate este „Vulnerabil”, din cauza zonei sale reduse de distribuție în Sierra Madres și a scăderii habitatului său forestier.

pseudonaja (Șarpe maro / Australia / Oceania)

Șerpii maronii australieni sunt printre cei mai veninoși din lume.

Șerpii maronii australieni sunt printre cei mai veninoși din lume.

Există nouă specii de pseudonaja, găsită în întreaga Australie, Papua Noua Guinee și Papua de Vest, conform The Reptile Database. Toate sunt puternic veninoase; chiar și puietii pot administra mușcături mortale. Cele mai cunoscute specii sunt șarpele brun estic, șarpele maro occidental și dugita sau șarpele maroniu reperat. Un alt șarpe australian numit șarpele rege maro nu este o specie de șarpe maro, în ciuda numelui său.

Caracteristici fizice

Acești șerpi maro sunt lungi și subțiri cu capetele înguste. Acestea sunt „în mod obișnuit maro, dar unele pot fi modelate. Au marcaje observate sau mototolite pe venterul lor”, a spus Viernum. „Au o lungime de 3 până la 2 metri, dar pot avea o lungime de 2,4 m.

Unii șerpi maronii occidentali au capete negre de cărbune, în timp ce alții au un V negru pe gât sau alte morfuri de culoare, potrivit Muzeului australian. Herpetologii le-au observat că au o culoare mai închisă în vara caldă.

"Juvenilii sunt, de asemenea, variabili în colorație și model, de obicei variază de la galben la maro, cu un cap negru și benzi negre înguste de-a lungul corpului și cozii", a spus Viernum.

Interval și habitat

Șarpele maro estic se găsește în toată estul Australiei, deși nu în Tasmania. Se găsește și în Papua Noua Guinee. Conform Billabong Sanctuary, acesta poate prospera într-o mare varietate de habitate, deși îi plac în special pășunile, pădurile și pășunile. Deoarece este confortabil în zonele urbane, este responsabil pentru majoritatea mușcăturilor de șarpe înregistrate în Australia (aproximativ 5 pe an din toate speciile de șarpe, conform Billabong Sanctuary).

Șarpele maroniu occidental se găsește în cea mai mare parte a Australiei continentale, cu excepția coastei estice și a coastei sud-vestice. Îi plac climele aride cu arbuști și păduri de savană, potrivit Muzeului Australian.

Șerpii maronii Dugite trăiesc în dunele de coastă, pe tei și în pădurile din sud-vestul Australiei și în insulele din apropiere. Este deosebit de iubitor de terenurile de golf, potrivit Muzeului Australian.

obiceiuri

Șerpii maronii australieni / oceanici sunt șerpi cu acțiune rapidă, înclinați rapid, a spus Viernum. Acestea sunt în primul rând diurne, deși pot deveni nocturne pe vreme caldă. Șerpii în climele reci se îngroapă în timpul iernii.

pseudonaja provine din cuvintele grecești pentru „fals” și „cobra”. Numele este potrivit, deoarece șerpii maronii sunt cunoscuți pentru a prezenta comportamente defensive asemănătoare cu cobra. „Când este amenințat, îi va ține gâtul și capul ridicat și va deschide gura”, a spus Viernum. Totuși, ei vor fugi de obicei atunci când se vor confrunta cu oamenii.

Toxicitate

Conform majorității standardelor, inclusiv a numărului de doze letale de laborator pentru serul Commonwealth, șarpele maro estic este al doilea șarpe cel mai toxic din lume. (Șarpele interior Taipan, găsit și în Australia, este nr. 1). Șarpele maroniu occidental este cel 10lea șarpele cel mai toxic.

„Veninul șerpilor maronici din est este format mai ales din neurotoxine, în special din textilotoxină”, a spus Viernum. "Neurotoxinele sunt substanțe toxice care sunt distructive pentru țesutul nervos și pot duce la deteriorarea sistemului nervos central, epilepsie și tulburări de memorie. Textilotoxina are cea mai mare letalitate a oricărei neurotoxine cu venin de șarpe cunoscut.

"Veninul lor conține, de asemenea, coagulante puternice, precum și cardiotoxine și nefrotoxine. O mușcătură de la un șarpe maro estic poate duce la amețeli, convulsii, insuficiență renală, stop cardiac, paralizie și sângerare incontrolabilă. Dacă nu se primește asistență medicală la timp, mușcătura poate duce la o fatalitate, deși fatalitățile sunt rare. "

Șerpii bruni au colanele relativ scurte în comparație cu viperele și cobrașii din Asia și Africa, care au rate de fatalitate mult mai mari. Mușcătura unui șarpe maro estic poate ucide o persoană, însă, din cauza colțurilor scurte, nu mușcă adesea oamenii. Potrivit sanctuarului Billabong, cele mai multe mușcături sunt uscate, ceea ce înseamnă că șarpele nu injectează venin.

Cura de slabire

Șerpii maronii australieni / oceanici mănâncă în mare parte mici mamifere și reptile, cum ar fi piele și gecko. De asemenea, mănâncă broaște și păsări mici. Acești șerpi își folosesc viteza pentru a prinde prada, apoi folosesc un amestec de venin și constricție pentru a-l ucide, potrivit Muzeului Australian.

Reproducere

Șerpii bruni se împerechează o dată pe an, de obicei primăvara, deși sincronizarea poate depinde de căldura climei. Bărbații se angajează în lupte ritualice asupra femelelor, conform Billabong Sanctuary. Bărbații concurenti își împletesc trupurile și se împing în jos unul pe celălalt, încercând să ducă capul adversarului la pământ. Învingătoarea se va împlini cu femeia timp de câteva ore. Femelele se pot împerechea cu mai mult de un mascul pe sezon de reproducere.

„Șerpii bruni sunt o specie de ouă”, a spus Viernum. După împerechere, femelele depun aproximativ 16 ouă, deși ghearele pot avea până la 35. Uneori, femelele depun mai multe gheare de ouă la una-două luni după prima. Depun ouă în cremele umede, abandonate de animale. Mama va rămâne cu ouăle până la cinci săptămâni, protejându-le de prădători. Uneori, aceștia împărtășesc siturile de cuib cu alte femele și revin la aceleași an de an.

Ouăle gestează aproximativ 2,5 luni. Bebelușii au aproximativ 11 centimetri când eclozează.

Taxonomie / clasificare

Taxonomia șerpilor bruni australieni, în conformitate cu sistemul integrat de informații taxonomice (ITIS) și baza de date despre reptile, este:

regat: Animalia
Subregnul: Bilateria
Infrakingdom: Deuterostomie
încrengătură: Chordata
Subîncrengătura: Vertebrate
Infraphylum: Gnathostomata
superclasei: Tetrapoda
Clasă: Reptilia
Ordin: Squamata
subordin: Serpente
Infraorder: Aletinofidia
Familie: Elapidae
Gen: pseudonaja
specie:

  • Pseudonaja affinis - șarpe maroniu sau dugit
  • Pseudonaja aspidorhyncha - șarpe maroniu scuturat
  • Pseudonaja guttata - șarpe maroniu pătat, șarpe maroniu marcat
  • Pseudonaja inframacula - șarpele maro peninsular
  • Pseudonaja ingrami - Șarpele maro al lui Ingram
  • Pseudonaja mengdeni - Șarpele vest maroniu sau gwardar
  • Pseudonaja modesta - șarpe maroniu inelat
  • Pseudonaja nuchalis - Șarpele brun brun, șarpele brun brun occidental sau gwardarul
  • Pseudonajatextilis - Șarpele maro estic

Starea de pericol

Șerpii maronii australieni / oceanici nu sunt pe cale de dispariție, potrivit Billabong Sanctuary. S-au adaptat bine la evoluțiile umane. UICN nu are o listă pentru niciun șerpi din gen.

Resurse aditionale

  • Baza de date Reptile
  • Muzeul australian
  • ADW: șarpe maro






Descoperiri Științifice

Cercetare


Science News


Erau Vikingii Care Fumau Pot În Timp Ce Explorau Newfoundland?
Erau Vikingii Care Fumau Pot În Timp Ce Explorau Newfoundland?

Fotografii: „Pietre Govan” Pierdute Se Regăsesc Din Nou
Fotografii: „Pietre Govan” Pierdute Se Regăsesc Din Nou

Nikola Tesla: Biografie, Invenții Și Citate
Nikola Tesla: Biografie, Invenții Și Citate

Cum Vor Funcționa Grinzile De Durere Militare
Cum Vor Funcționa Grinzile De Durere Militare

Misterul Bizar „Mândru De Mare” Rezolvat
Misterul Bizar „Mândru De Mare” Rezolvat


RO.WordsSideKick.com
Toate Drepturile Rezervate!
Reproducerea Oricăror Materiale Permise Prostanovkoy Doar Link-Ul Activ La Site-Ul RO.WordsSideKick.com

© 2005–2020 RO.WordsSideKick.com