Populația Gorilă De Munte Pe Cale De Dispariție Crește Ușor

{h1}

Populația gorilelor montane a crescut ușor la 880 de animale din 781 în 2010. Este singurul mare maid cu o populație în creștere, deși supraviețuirea rămâne incertă.

Populația de gorile din munți a crescut ușor până la 880 de animale, conform grupului de conservare World Wildlife Fund (WWF). Aceasta a rezultat dintr-o populație estimată în 781 de animale în 2010.

Animalele cu pericol critic trăiesc în doar două locuri din lume - Parcul Național Bwindi Impenetrable din Uganada și zona Masivului Virunga, care se întinde pe anumite părți din Uganda, Republica Democrată Congo și Rwanda.

Cel mai recent recensământ număra 400 de gorile de munte care trăiau în Bwindi, în timp ce 480 de animale au fost numărate în Masivul Virunga în 2010.

"Gorilele de munte sunt singurul mare maimuț care experimentează o creștere a populației", a declarat David Greer, managerul programului african al marelui WWF, într-o declarație. „Acest lucru se datorează în mare parte eforturilor intense de conservare și implicării de succes a comunității.”

Câteva grupuri de gorile de munte s-au obișnuit cu prezența oamenilor, iar animalele au devenit o atragere semnificativă a turismului, ceea ce a ajutat la finanțarea eforturilor de conservare și a școlilor locale, potrivit declarației WWF.

Gorilele încă se confruntă cu amenințări grave din cauza pierderii habitatului, braconajului și transferului de boli de la oameni, cu toate acestea. Explorarea petrolului în jurul Parcului Național Virunga este, de asemenea, un motiv de îngrijorare, a spus WWF.

„Mai multe persoane din Virunga ar duce probabil la creșterea defrișărilor, vânătoare ilegale și mai multe melci în pădure”, a spus Greer. "Cel puțin șapte gorile de munte Virunga au fost prinse în snares în acest an și două nu au supraviețuit. Populația de gorile rămâne fragilă și ar putea aluneca cu ușurință în declin, dacă ar fi ignorat managementul conservării în urmărirea banilor petrolieri de către elite."

Gorilele trăiesc în grupuri sociale cunoscute sub denumirea de trupe, iar cele 400 de gorile de munte din Parcul Național Bwindi Impenetrable formează 36 de trupe distincte, cu 16 bărbați solitari suplimentari. Aproximativ 10 dintre aceste grupuri sunt obișnuite cu prezența oamenilor pentru turism sau cercetare, a subliniat WWF.

Trupul tipic de gorile include un argint, un bărbat conducător, un bărbat imatur, trei sau patru femele adulte și trei până la șase tineri sub 8 ani. O gorilă masculină de munte poate crește până la 1,8 metri înălțime și cântărește aproximativ 480 de kilograme (220 de kilograme).

Urmați OurAmazingPlanet pe Twitter @OAPlanet. Suntem și noi Facebook și Google+.






Descoperiri Științifice

Cercetare


Science News


Nu Este O Imagine Frumoasă: Expoziția Modigliani Se Închide În Mijlocul Revendicărilor Falsurilor
Nu Este O Imagine Frumoasă: Expoziția Modigliani Se Închide În Mijlocul Revendicărilor Falsurilor

Păsările Migratoare Iau Sute De Powernapuri Zilnice
Păsările Migratoare Iau Sute De Powernapuri Zilnice

Trei Săptămâni Însărcinate: La Ce Să Te Aștepți
Trei Săptămâni Însărcinate: La Ce Să Te Aștepți

Motivul Real Pentru Care Pelerinii Au Supraviețuit
Motivul Real Pentru Care Pelerinii Au Supraviețuit

Mașinile Nanoscopice Pot Manipula Atomi?
Mașinile Nanoscopice Pot Manipula Atomi?


RO.WordsSideKick.com
Toate Drepturile Rezervate!
Reproducerea Oricăror Materiale Permise Prostanovkoy Doar Link-Ul Activ La Site-Ul RO.WordsSideKick.com

© 2005–2020 RO.WordsSideKick.com