Elefant All-Nighters? Fiarele Uriașe Doarme Doar 2 Ore

{h1}

Elefanții africani obțin cea mai mică cantitate de somn de orice mamifer.

Un nou elefant african nu are nevoie de atât de mult somn, constată un nou studiu.

După ce au observat două matriarhe de sex feminin timp de aproximativ o lună, cercetătorii au aflat că pachydermii uriași dorm în medie de doar 2 ore pe zi și adesea merg aproape două zile fără somn.

O dimensiune a eșantionului de două este mică, dar dacă cei doi matriarhi sunt reprezentativi pentru speciile lor, elefanții africani pot fi mamiferele cu cel mai scurt somn de pe Pământ, au spus cercetătorii. [Imagini cu elefant: Cele mai mari fiare de pe pământ]

"Elefantii nu dorm cu adevarat atat de mult, iar acest lucru pare a fi legat de dimensiunile lor mari", a spus cercetatorul principal al studiului, Paul Manger, profesor la Scoala de Stiinte Anatomice de la Universitatea din Witwatersrand din Africa de Sud. Acest lucru confirmă o suspiciune de lungă durată în domeniul studiilor comparative de somn.

Înainte de a studia perioadele de amânare a elefanților, Manger a petrecut ani întregi cercetând structura creierului elefantului. "În această perioadă, am găsit câteva aspecte neobișnuite legate de sistemele care controlează somnul, sugerând că aceștia [elefanții] ar trebui să fie traverse foarte scurte", a declarat Manger pentru WordsSideKick.com într-un e-mail.

Studiile anterioare au descris somnul elefantelor, dar multe dintre aceste studii au defecte - fie folosind elefanți captivi, care au programe de somn diferite decât elefanții sălbatici, sau nu reușesc să distingă în mod constant între odihnă și somn, a spus Manger. Pentru a obține rezultate exacte, Manger și colegii săi au marcat două elefante africane sălbatice (Loxodonta africana) în parcul național Chobe din Botswana.

Profesorul Paul Manger se apropie de unul dintre elefanții marcați în Parcul Național Chobe din Botswana.

Profesorul Paul Manger se apropie de unul dintre elefanții marcați în Parcul Național Chobe din Botswana.

Pentru următoarele 35 de zile, cercetătorii au monitorizat elefanții, folosind un implant special care a înregistrat mișcările trunchiului creaturilor, întrucât gradul de mișcare a trunchiului indică dacă elefantul este adormit, au spus oamenii de știință. Manger a remarcat că cea mai bună modalitate de a înregistra somnul este prin înregistrarea funcției creierului, dar „acest lucru este cu adevărat mai mult decât dificil [de făcut în elefanții sălbatici], iar operația pentru a face acest lucru va limita la limitele acceptabilității etice”, a spus el.

De asemenea, echipa a dotat fiecare elefant cu un guler echipat cu GPS și giroscop, care i-a ajutat pe oamenii de știință să stabilească unde și în ce poziție dormea ​​fiecare elefant.

Cercetătorii au arătat că elefanții abia au primit ochi. În unele nopți, când elefanții de sex feminin erau aparent deranjați, nu dormeau deloc, uneori nu dormeau până la 46 de ore, a constatat Manger.

"Aceste nopți fără somn sunt combinate cu mișcări majore, de până la 30 de kilometri [18 mile] și par a fi legate de tulburări, cum ar fi prădarea de lei, braconaj sau un elefant taur în must [care prezintă un comportament extrem de agresiv]", a spus. "Interesant, în ciuda pierderii de somn, elefanții nu arată mai mult somn în noaptea următoare."

În plus, cei doi elefanți au arătat mișcare rapidă a ochilor (REM), cunoscută și sub numele de somn visător, doar la fiecare trei-patru nopți, au spus cercetătorii.

"Somnul REM este adesea asociat cu consolidarea amintirilor. Cu toate acestea, știm că elefanții au amintiri bune", a spus Manger. "Deci această constatare contrazice o ipoteză centrală a funcției de somn REM." [Top 11 tulburări de somn spooky]

Mai mult, orele de somn și trezire ale elefanților nu erau legate de lumină, ci de condițiile de mediu, cum ar fi temperatura și umiditatea, a spus Manger.

Descoperirile sunt importante deoarece sugerează că elefanții sălbatici africani dorm mai puțin decât elefanții captivi, ceea ce se presupune că dorm de 4 până la 6 ore pe zi, au spus cercetătorii. Astfel, studierea elefanților sălbatici „susține noțiunea că somnul trebuie studiat în mediul natural al unui animal dacă suntem cu adevărat să-l înțelegem”, a spus Manger.

Studiul a fost publicat online ieri (1 martie) în revista PLOS ONE.

Articolul original despre știința în direct.






Descoperiri Științifice

Cercetare


Science News


Boala Rară Transmisă De Căpușe Legată De Moartea Bărbatului Din New Jersey
Boala Rară Transmisă De Căpușe Legată De Moartea Bărbatului Din New Jersey

Secretul Adulmecării: Cum Mirosim Atât De Bine
Secretul Adulmecării: Cum Mirosim Atât De Bine

Ce Este Mai Puternic - Natura Sau Îngrijirea?
Ce Este Mai Puternic - Natura Sau Îngrijirea?

Credincios Numelui Lor, Squidul Vampir Poate Avea Vieți Lungi
Credincios Numelui Lor, Squidul Vampir Poate Avea Vieți Lungi

Dacă Pisica Ta Se Aruncă Cu Laba Stângă, Probabil Că Este Mascul
Dacă Pisica Ta Se Aruncă Cu Laba Stângă, Probabil Că Este Mascul


RO.WordsSideKick.com
Toate Drepturile Rezervate!
Reproducerea Oricăror Materiale Permise Prostanovkoy Doar Link-Ul Activ La Site-Ul RO.WordsSideKick.com

© 2005–2020 RO.WordsSideKick.com