Ursii Polari Mănâncă Acum Delfini, Datorită Încălzirii Globale

{h1}

Pentru prima oară, un urs polar a fost văzut preghindu-se pe o carcasă de delfin cu fascicul alb care fusese prins în gheață în svalbard.

Față de un habitat în schimbare rapidă, urșii polari se adaptează cu o nouă intrare: Pentru prima dată, un urs polar a fost văzut preghiat pe o carcasă de delfin cu fascicul alb care fusese prins în gheață în Svalbard, un grup de insule norvegiene din Oceanul Arctic.

În aprilie 2014, un urs polar de sex masculin, cu burta plină, a fost reperat în apropierea unui delfin de vârf alb, devorat recent, care ar fi putut cântări între 120 și 680 kg. (54 până la 308 kilograme) și măsurat lungimea de 1,5 până la 2,7 metri, a spus cercetătorii într-un articol publicat online 1 iunie în revista Polar Research. Ursul a fost văzut și cu o altă carcasă de dezghețare a delfinului cu alb, pe care probabil o salva pentru o masă ulterioară.

Acești delfini rareori se aventurează atât de la nord în zona arctică; ei preferă sub-arctic, care are mai puțină gheață de mare și mai multă apă deschisă. „Dacă ar fi fost un an mai obișnuit cu gheață de mare, nu cred că delfinii ar fi fost atât de nord în primăvară”, a spus Jon Aars, autorul principal al studiului și om de știință al Institutului Polar Norvegian. [Vedeți fotografii uimitoare cu ursii polari care mănâncă delfini pe Svalbard]

Temperatura apei de suprafață a Oceanului Arctic din jurul Svalbardului a crescut semnificativ în ultimii 45 de ani, ceea ce a dus la scăderea acoperirii de gheață de vară pe întregul Ocean Arctic și topirea extremă în 2007, potrivit cercetărilor publicate în 2008 în revista Geophysical Research scrisori.

Oamenii de știință au observat un urs polar de sex masculin, adânc, mâncând un delfin în alb, prins în gheață.

Oamenii de știință au observat un urs polar de sex masculin, adânc, mâncând un delfin în alb, prins în gheață.

Înainte de acest studiu, delfinul cu fascicul alb (Lagenorhynchus albirostris) nu a fost reperată iarna sau primăvara până în nord, în Svalbard. Deși fiordurile și coasta din nordul Svalbardului sunt de obicei acoperite de gheață, acestea au fost fără gheață în iarna anului 2013 - 2014, potrivit studiului.

Delfinii s-au îndreptat probabil spre această zonă nordică, când gheața s-a topit, dar au fost prinși când vântul puternic de nord a împachetat gheață pe fiorduri, au speculat cercetătorii. Atracții similare de delfini au fost înregistrate în largul coastei Newfoundland, o insulă canadiană în largul coastei de est a continentului, așa cum s-a raportat în studiile din 1957 și 1996.

Ursul polar observat hrănindu-se cu un delfin, probabil și-a apucat prada dintr-o gaură în formă ovală din gheața marină, care măsoară aproximativ 60 de metri pe 2,5 (60 pe 75 cm). Gaura era acoperită cu gheață zveltă și înconjurată de gheață de mare cu puțin mai mult de jumătate de picior (20 cm). Gaura a marcat singura ruptură din gheața solidă a mării și a fost probabil o „gaură de respirație” ținută deschisă de delfini după ce au făcut drum spre fiord în timpul stintului fără gheață. Găurile de respirație pot fi la distanță de kilometri și cercetătorii nu au găsit alte fisuri deschise sau găuri în apropiere. Delfinii pot fi prinși în gheață și înec, sau uciși de balene și urși în timp ce respiră o respirație de aer.

„Am fost surprinși, deoarece nu ne-am gândit că vom vedea delfini în acea zonă în acea perioadă a anului și, de asemenea, pentru că urșii polari [nu fuseseră înregistrați anterior] luând sau mâncând delfini”, a spus Aars la WordsSideKick.com într-un e-mail. „Nu am fost atât de surprinși de faptul că urșii au putut lua delfini, având în vedere că delfinii erau acolo”. El a menționat că urșii polari sunt de asemenea cunoscuți pentru a devora belugii și narvalele, ambele fiind mai mari decât delfinii.

Carcasele de delfini congelați ar putea oferi o sursă semnificativă de hrană pentru urșii polari, care pot pierde accesul la mesele lor obișnuite de foci inelate și cu barbă, deoarece schimbările climatice au impact asupra habitatului lor, au concluzionat cercetătorii. În timpul verii și a toamnei fără gheață, după prima locație din aprilie, au fost descoperite cel puțin șapte carcase diferite de delfini cu fascicul alb în aceeași zonă ca și prima. „Cu perioade mai lungi, fără gheață de mare, urșii vor căuta surse alternative de hrană”, a spus Aars.

Urșii polari masculi adulți pot cântări între 775 și 1.300 kg. (350 până la 590 kg), iar ursul polar feminin poate cântări în jur de 330 până la 650 lbs. (150 până la 295 kg). Când stau pe toți patru, urșii polari au o distanță de 1 până la 1,5 m (3,5 și 5 picioare); un bărbat adult se poate turna la 10 metri (3 m) când stă pe picioarele posterioare.

Urmează Știința în direct @wordssidekick, Facebook. Articolul original despre știința în direct.






Descoperiri Științifice

Cercetare


Science News


Psihologie Politică: Sănătatea Mintală A Președinților
Psihologie Politică: Sănătatea Mintală A Președinților

Falun Gong: Exerciții Și Mișcare Spirituală
Falun Gong: Exerciții Și Mișcare Spirituală

Cât De Mult Este Aurul În Fort Knox?
Cât De Mult Este Aurul În Fort Knox?

Cititori Electronici Câștigând În Popularitate (Infografic)
Cititori Electronici Câștigând În Popularitate (Infografic)

Negrii Și Albii Favorizează Vecinătățile De Aceeași Rasă
Negrii Și Albii Favorizează Vecinătățile De Aceeași Rasă


RO.WordsSideKick.com
Toate Drepturile Rezervate!
Reproducerea Oricăror Materiale Permise Prostanovkoy Doar Link-Ul Activ La Site-Ul RO.WordsSideKick.com

© 2005–2019 RO.WordsSideKick.com