Moose: Date Despre Cea Mai Mare Cerb

{h1}

Moose sunt cei mai mari membri ai familiei cerbilor. Furnicarii lor se vărsă în fiecare iarnă, iar cei noi cresc primăvara.

Alunele sunt ungulate mari (mamifere cu copita) identificate prin boturile lor lungi, rotunjite; furnicari imense, aplatizate; bătut înapoi; picioare subtiri; și corpuri masive. Aceste animale trăiesc în nordul Statelor Unite, Canada și Europa. În America de Nord, ei sunt numiți mămăligă; în Europa, ele sunt numite elanuri eurasiatice.

mărimea

Moose sunt cei mai mari membri ai familiei căprioarelor, potrivit Departamentului de Pește și Vânătoare din Alaska. De asemenea, sunt cele mai înalte mamifere din America de Nord. Înălțimea lor, de la copă la umăr, variază de la 1,5 până la 2 metri (5 până la 6,5 ​​metri). Masculii sunt mai grei decât femelele; masculii cântăresc între 794 și 1.323 de kilograme (360 - 600 kilograme), în timp ce femelele cântăresc între 595 și 882 de kilograme (270 - 400 kg), potrivit Muzeului Național de Istorie Naturală.

Alunele au cozi scurte, o cocoașă pe umeri și urechi mari care se pot roti pentru a le oferi auz stereofonic. Blana lor este în general maro sau neagră și asigură o izolare excelentă de frig. Alcii masculi, numiți tauri, au furnici masive. Acestea pot crește 1,8 m (6 picioare) lățime de la vârf la vârf. Cârligii sunt folosiți doar pentru lupta pentru un partener și sunt vărsate în fiecare iarnă după sezonul de împerechere, care se întinde din septembrie până în octombrie.

habitat

Alunele trăiesc doar în zonele cu acoperire sezonieră de zăpadă. Animalele preferă climatele mai reci. Acestea nu pot tolera temperaturi peste 80 de grade Fahrenheit (27 de grade Celsius) pentru că nu pot transpira, iar fermentația cauzată de digestia lor creează o cantitate mare de căldură, potrivit Animal Diversity Web (ADW), o bază de date întreținută de Universitatea din Muzeul de Zoologie din Michigan.

obiceiuri

Alose sunt considerate cel mai puțin animal social, potrivit ADW. Sunt animale solitare, mai puțin când vine vorba de împerechere. În timpul perioadei de împerechere, unii albi masculi dominanți din Alaska vor crea un grup de femei împreună pentru a crea o „turmă de harem”. Alți bărbați vor lupta cu liderul efectivului pentru dreptul de a se împlini cu femelele.

Momentele cele mai active ale alunei sunt la răsărit și la apus. Își petrec timpul găsind noi locuri de pășunat, mâncând și odihnindu-se pentru a-și lăsa mâncarea să digere, în timp ce sunt mereu atenți de prădătorii din apropiere, care includ urși, lupi și pusti.

Cura de slabire

Moose este un termen algonquin (un trib al nativilor americani) care înseamnă „crenguță”, potrivit ADW. Aceasta este o generalizare bună a ceea ce mănâncă alună în sălbăticie. Acestea tind să pășune pe frunze, scoarță, conuri de pin, crenguțe și muguri de copaci și arbuști. De asemenea, le place să mănânce plante acvatice precum nuferii.

Alunele au stomacul cu patru camere, la fel ca și vacile. Ei regurgitează mâncarea parțial digerată și „își mestecă cudul”, după Kevin Jackson, autorul „Moose” (Reaktion Books, 2008). Alimentele sunt fermentate în prima cameră, iar substanțele nutritive sunt extrase în următoarele trei.

Descendenți

După o perioadă de gestație de 231 de zile, femelele nasc un copil, care se numește vițel. În prima lor zi de viață, viței se pot ridica singuri. Ei cântăresc aproximativ 35,7 kilograme (16,2 kg) la naștere și cresc foarte repede, câștigând 2,2 kg. (1 kg) pe zi, în timp ce alăptează.

După 6 luni, viței sunt înțărcați. La 4 până la 6 ani sunt pe deplin crescuți, deși mulți nu ajung niciodată la vârsta adultă. Aproximativ 50 la sută dintre viței mor din cauza atacurilor de urs sau de lup înainte de a împlini vârsta de 6 săptămâni, potrivit ADW. Odată ce sunt adulți, au o rată de supraviețuire de până la 95%. Albia supraviețuitoare trăiește de obicei între 15 și 20 de ani.

O gâscă capturată de o capcană de cameră pe o potecă de drumeție.

O gâscă capturată de o capcană de cameră pe o potecă de drumeție.

Clasificare / taxonomie

Alunele fac parte din familia Cervidae, care include cervide, caribou, căprioare, alai și wapiti. Taxonomia alunei, în conformitate cu sistemul integrat de informații taxonomice (ITIS), este:

  • regat: Animalia
  • Subregnul: Bilateria
  • Infrakingdom: Deuterostomie
  • încrengătură: Chordata
  • Subîncrengătura: Vertebrate
  • Infraphylum: Gnathostomata
  • superclasei: Tetrapoda
  • Clasă: Mammalia
  • Subclasă: Theria
  • Infraclasa: Eutheria
  • Ordin: Artiodactila
  • Familie: Cervidae
  • subfamilia: Capreolinae
  • Gen și specie: Alces alces, Alces americanus (Alună americană)
  • subspecie: Alces alces alces (Elan european), Alces caucasicus alces (Alcauze caucaziene - dispărute), Alces americanus americanus, Alces americanus cameloides

În timp ce ITIS și unii cercetători enumeră alba americană ca o specie distinctă, există încă unele dezbateri despre dacă este vorba despre o specie adevărată (Alces americanus) sau subspecii (Alces cameloides alces), potrivit Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (UICN). Grupul spune: "Este nevoie de cercetări suplimentare înainte ca un consens să sprijine clasificarea la nivel de specie."

Stare de conservare

Lista roșie a speciilor amenințate ale UICN clasifică alba drept „cea mai mică preocupare”, deoarece sunt foarte răspândite și extrem de abundente, în ciuda vânătorii destul de intense. Se estimează că populația globală de mori este de aproximativ 1,5 milioane și în creștere. Albia caucaziană a fost vânată până la dispariție până la începutul secolului al XIX-lea.

Mâncarii tineri sunt prada urșilor, lupilor și pustilor; aproximativ jumătate nu trăiesc peste 6 săptămâni, potrivit ADW. Alcia adultă are însă șanse mari de supraviețuire. Conform coliziunilor vehiculelor de alunecare reprezintă cel mai mare pericol pentru animale, potrivit Alaska Fish and Game. Sute de albi sunt ucise în fiecare an în Alaska, ceea ce are cea mai mare rată de coliziuni cu vehicule din lume.

La plural de moose

La pluralul „moose” este „moose” - nu „moose” și nu „meese”. Potrivit lui George W. Dunne, președintele districtului Forest Preserve din județul Cook, Illinois, pluralul este același cu singularul în multe cuvinte care provin din limbi americane native. "Acest lucru este valabil pentru majoritatea denumirilor indiene, indiferent de trib, cum ar fi Winnebago și Potawatomi, sau a unui obiect, cum ar fi papoose", a scris el într-un buletin de natură. „Este, de asemenea, valabil pentru multe nume de animale sălbatice care nu sunt de origine indiană - de exemplu: căprioare, nurcă și tânără”.

Alte fapte

Părul moale este gol. Acest tip de blană ajută la izolarea animalului de frig.

Picioarele din față ale unei moale sunt mai lungi decât picioarele din spate. Aceasta ajută alba să sară mai ușor peste lucrurile care se află în calea sa.

Cocoșul de pe spatele unei gâște este cauzat de mușchii umerilor masivi.

Clapeta de piele care atârnă sub bărbia unui moose se numește clopot, potrivit National Geographic.

Copitele largi ale unei alunițe acționează ca năpastile încorporate, ajutând ca alba să meargă pe zăpadă.

Moose poate rula 35 km / h pe distanțe scurte și trotineta la 20 km / h (32 km / h) pentru perioade mai lungi.

Alunele sunt înotători puternici și pot înota până la 9,5 km / h și până la 20,4 km. Moose poate sta, de asemenea, sub apă timp de 30 de secunde la înot.

Resurse aditionale

  • Muzeul American de Istorie Naturală: Moose
  • Fundația națională pentru animale sălbatice: Mighty Moose!
  • National Geographic: Moose
  • Zoo din Minnesota: Fapte Moose






Descoperiri Științifice

Cercetare


Science News


Studiu: Machismo Tăie Viața Bărbaților Scurte
Studiu: Machismo Tăie Viața Bărbaților Scurte

Țigarete, Alcool Și Pot: De Ce Unii Fumători Tineri Combină Droguri
Țigarete, Alcool Și Pot: De Ce Unii Fumători Tineri Combină Droguri

10 Oameni Cu Adevărat Deștepți Care Au Făcut Lucruri Cu Adevărat Mut
10 Oameni Cu Adevărat Deștepți Care Au Făcut Lucruri Cu Adevărat Mut

Adevărul Despre Shopaholics
Adevărul Despre Shopaholics

Orangutanii Își Alăptează Bebelușii De 8 Ani
Orangutanii Își Alăptează Bebelușii De 8 Ani


RO.WordsSideKick.com
Toate Drepturile Rezervate!
Reproducerea Oricăror Materiale Permise Prostanovkoy Doar Link-Ul Activ La Site-Ul RO.WordsSideKick.com

© 2005–2019 RO.WordsSideKick.com