Lions: Fapte Și Informații

{h1}

Leii au un urlet aprig și se plimbă în mândrie, puteți vedea imagini și puteți afla mai multe fapte aici.

Leii sunt feline mari, care sunt în mod tradițional înfățișate drept „regele junglei”. Aceste pisici mari cutreierau cândva Africa, Asia și Europa. Cu toate acestea, acum se găsesc în doar două zone ale lumii și sunt clasificate în două subspecii. Leii asiatici trăiesc în Pădurea Gir a Indiei; Leii africani trăiesc în Africa centrală și de sud. Deși arată similar, aceste două subspecii sunt foarte diferite ca mărime, habitat, dietă și multe altele.

Mărime și caracteristici

Leul african are 1,4 până la 2 metri lungime (1,4 până la 2 metri), de la cap la capăt, iar coada are o lungime de la 67 la 100 centimetri. Leii africani cântăresc de obicei între 265 și 420 de kilograme. (120 până la 191 kilograme).

Leii asiatici tind să fie mult mai mari, în conformitate cu World Wildlife Federation (WWF). Au o greutate de 300 - 500 lbs. (120 până la 226 kg) și au o lungime de 6,56 până la 9,18 picioare (200 până la 280 cm). Cozile lor măsoară 23,62 până la 35,43 inci (60 până la 90 cm).

Leii de sex masculin sunt, în general, mai mari decât femelele și au o mană distinctivă de păr în jurul capului. Funcția maneie este de a face masculul să pară mai impresionant pentru femei și mai intimidant pentru alți bărbați, potrivit Zoo din San Diego. Grena protejează, de asemenea, gâtul masculului în timpul luptelor asupra teritoriului sau a drepturilor de împerechere.

O leoaică africană face o mișcare la camera de la distanță în rezervația națională Masai Mara din Kenya.

O leoaică africană face o mișcare la camera de la distanță în rezervația națională Masai Mara din Kenya.

habitat

Leii africani locuiesc în Angola, Botswana, Mozambic, Tanzania, Republica Centrafricană, Sudanul de Sud și alte părți din Africa sub-Sahariană. Ei rătăcesc un teritoriu de 100 de mile pătrate (259 de kilometri pătrați), potrivit National Geographic. Acest teritoriu este format din arbusti, pajiști sau păduri deschise.

Leii asiatici se găsesc doar în Parcul Național Gir Forest din India. Acest parc este un sanctuar pentru animale sălbatice pe un teren de 1.412 km pătrați (1.412 km pătrați). Terenul include o pădure de foioase, pajiști, junglă de scrub și dealuri stâncoase.

Cura de slabire

Leii africani mănâncă animale mari pe care le găsesc în pajiști, incluzând antilope, zebre și pustii. Leii asiatici mănâncă și animale mari, precum capre, nilgai, chital, sambhar și bivoli. De asemenea, sunt cunoscuți că mănâncă animale mai mici.

obiceiuri

Leii sunt pisici foarte sociale și trăiesc în grupuri numite mândre. Mândrele asiatice și leul african sunt foarte diferite.

Mândrele leului african sunt formate din până la trei bărbați, în jur de o duzină de femele, iar tinerii lor, potrivit National Geographic. Cu toate acestea, sunt mândri care au până la 40 de membri.

Leii asiatici se împart în două mândre. Femelele au o mândrie, iar masculii au o mândrie. Se reunesc doar în perioada de împerechere.

Cu ambele tipuri de mândri de leu, femelele rămân pe loc. Toate femeile aflate într-o mândrie sunt de obicei legate între ele, deoarece femeile tind să rămână cu mândria în care se nasc. Pe de altă parte, bărbații se rătăcesc pentru a-și crea propria mândrie atunci când sunt destul de bătrâni.

Descendenți

Gradina zoologica Woodland Park

Gradina zoologica Woodland Park

La 3 - 4 ani, bărbații și femelele sunt gata să se împerecheze. Femela are o perioadă de gestație de aproximativ patru luni. Ea va da naștere tinerei sale departe de alții și va ascunde puii în primele șase săptămâni din viața lor. La naștere, puii sunt doar în jur de 3 kg. (1,5 kg). De asemenea, sunt complet dependenți de mama lor.

Toate femelele dintr-un grup de lei se împerechează în același timp. După primele șase săptămâni, puii sunt îngrijiți de toate femelele și deseori vor alăpta de la alte femele decât mama lor, potrivit zoologiei din San Diego.

Clasificare / taxonomie

Taxonomia leilor recunoscute de majoritatea experților este:

regat: Animalia
Subregnul: Bilateria
Infrakingdom: Deuterostomie
încrengătură: Chordata
Subîncrengătura: Vertebrate
Infraphylum: Gnathostomata
superclasei: Tetrapoda
Clasă: Mammalia
Subclasă: Theria
Infraclasa: Eutheria
Ordin: Carnivora
subordin: Feliformia
Familie: Felidae
subfamilia: Pantherinae
Gen și specie: Panthera leo
subspecie: Panthera leo leo (Leu african), Panthera leo persica (Leu asiatic)

Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (UICN) nu recunoaște decât aceste două subspecii, în timp ce Sistemul Integrat de Informații Taxonomice (ITIS), întreținut de Serviciul pentru Pește și Faună Salbatică din SUA, enumeră alte șase subspecii. Cu toate acestea, există o dezbatere continuă între cercetători cu privire la faptul dacă acestea sunt adevărate subspecii, potrivit Muzeului de Zoologie al Universității din Michigan.

Un leu asiatic masculin, un animal pe cale de dispariție critic găsit doar în Pădurea Națională Gir din India.

Un leu asiatic de sex masculin, un animal în pericol critic găsit doar în Pădurea Națională Gir din India.

Stare de conservare

Leii se confruntă cu amenințări cauzate de vânătoare, pierderea habitatului și boli care pot fi răspândite de la câinii domestici din satele din apropiere, potrivit Zoo Național.

Leii africani sunt menționați ca fiind vulnerabili de lista internațională pentru conservarea naturii (UICN) a listei roșii a speciilor amenințate. Acest lucru se datorează faptului că numărul lor este în scădere. Populația actuală este estimată la 30.000 până la 100.000. Populația a fost aproape redusă la jumătate în ultimele două decenii din cauza uciderilor de represalii din partea fermierilor (ale căror animale mănâncă leii), precum și din vânătoarea de trofee și pierderea habitatului.

Leii asiatici sunt într-o poziție mult mai periculoasă, întrucât înfrângerea umană și-a redus habitatul. UICN le enumeră ca pe cale de dispariție și spune că doar aproximativ 350 dintre ele există. Acest grup include doar aproximativ 175 de indivizi maturi.

Alte fapte

Femelele sunt principalii vânători ai mândriei. Ele formează petreceri de vânătoare pentru a rotunji animalele rapide găsite în habitatul lor.

De asemenea, leii merg de la cap la cap cu animale mult mai mari decât ei înșiși. Leii pot ucide animale care cântăresc până la 1.000 de kilograme., Potrivit zoologiei naționale Smithsonian. Pentru a-și ucide prada, leii își folosesc fălcile puternice pentru a prinde gâtul prăzii sau pentru a o sugruma până la moarte.

Leii masculi africani care încearcă să preia o mândrie vor ucide toți puii pentru a evita concurența.

Leii și tigrii sunt atât de strâns înrudite încât, dacă le-ai bărbierit, nu le-ai putea deosebi. Structura corpului lor este atât de similară, doar experții le pot deosebi, potrivit Smithsonian. Leii sunt, de asemenea, legați de leoparzi și jaguari.

Deși leii de munte (pumas) sunt în aceeași familie (Felidae) ca leii asiatici și africani, nu sunt considerați lei.

Conform WWF, leii pot parcurge până la 80 km / h pentru distanțe scurte și sări până la 11 m (36 de metri).

Resurse aditionale

  • Zoo național Smithsonian: lei
  • Gradina zoologica din San Diego: Leii
  • Fondul Mondial pentru Sălbăticie: Leu
  • WWF: Leul Asiatic
  • AsiaticLion.org
  • Parcul Național Gir Forest din India






Descoperiri Științifice

Cercetare


Science News


Cum Funcționează Desalinizarea?
Cum Funcționează Desalinizarea?

Schimbarea Secțiunii C: Scade Rata La 38 De Săptămâni, Crește La 39
Schimbarea Secțiunii C: Scade Rata La 38 De Săptămâni, Crește La 39

Cel Mai Mare Vulcan De Pe Pământ Are Loc Sub Oceanul Pacific
Cel Mai Mare Vulcan De Pe Pământ Are Loc Sub Oceanul Pacific

Armata Care Dezvoltă Fascicul De Paralizie
Armata Care Dezvoltă Fascicul De Paralizie

Ce Se Întâmplă Dacă Oamenii De Știință Ar Găsi Viața Pe Cea Mai Apropiată Planetă Extraterestră Proxima B?
Ce Se Întâmplă Dacă Oamenii De Știință Ar Găsi Viața Pe Cea Mai Apropiată Planetă Extraterestră Proxima B?


RO.WordsSideKick.com
Toate Drepturile Rezervate!
Reproducerea Oricăror Materiale Permise Prostanovkoy Doar Link-Ul Activ La Site-Ul RO.WordsSideKick.com

© 2005–2019 RO.WordsSideKick.com